Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Čuník si svobody dlouho neužil  

  
Ve čtvrtek 14. ledna se nic mimořádného na Jičínsku nestalo.
 
V dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona v Jičíně krádež peněz, které odcizil dosud neznámý pachatel v jedné z prodejen. V tomto případě využil nepozornosti obsluhující pracovnice, kdy se v nestřeženém okamžiku přiblížil k nezajištěné pokladně, ze které si vzal 7.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže.
 
O svůj mobilní telefon Nokia 6300 přišel jeden ze studentů v Hořicích. Přístroj v hodnotě téměř 3 tisíc korun mu odcizil během dne dosud neznámý pachatel z jeho pokoje na ubytovně. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Před patnáctou hodinou se v Úlibicích „srazila“ dodávka s osobním vozidlem. I když na místo vyjeli policisté, přesto nakonec nehodu nevyšetřovali. Oba účastníci se totiž dohodli a společně vyplnili euroformulář.
 
V dopoledních hodinách se sešla parta mladých lidí na ubytovně v Kopidlně, kde na jednom z pokojů cosi slavila. Zmoženi alkoholem nakonec všichni usnuli. V okamžiku, kdy se jeden z nich probudil, zjistil, že mu chybí peněženka s finanční hotovostí a různými písemnostmi. Zda se jedná o krádež nebo jen o žert některého z účastníků party, teď vyšetřují kopidlenští policisté.
 
Na procházku kopidlenskými ulicemi se vydal v  podvečerních hodinách asi stodvacetikilový čuník, který využil nedostatečně zajištěných dveří svého chlívku a vyrazil do světa. Dlouho se však z nečekaně získané svobody neradoval. K jeho smůle si ho totiž všimla jedna z místních obyvatelek, která vše oznámila na policii. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která nejdříve kontaktovala jeho majitelku. Ta v té chvíli vůbec netušila, že má chlívek prázdný. Následně jí policisté pomohli vepříka zahnat zpět  a nutno  podotknout, že přitom museli být velmi opatrní. Rozdivočelému čuníkovi se   evidentně  nechtělo domů  a hrozilo, že by mohl na zasněženém povrchu chodníku uklouznout a přitom si například zlomit nohu. Nakonec vše dobře dopadlo a k žádnému zranění ani ke škodě na majetku nedošlo.
 
V nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Milovicích osobní motorové vozidlo Peugeot 205, které řídil devětačtyřicetiletý muž. Po předložení dokladů policisté zjistili, že už má od  dubna loňského roku na svém „kontě“ plný počet bodů. Z tohoto důvodu  má zablokovaný řidičský průkaz.
 
V noci oznámila na linku 158 mladá žena z Jičína, že má strach o svého přítele, který se za ní vydal pěšky z Prahy. Dále uvedla, že jí do telefonu sdělil, že ho několik kilometrů za Prahou srazilo na   rychlostní silnici   auto. Z tohoto důvodu policisté požádali o spolupráci kolegy z Brandýsa nad Labem, kteří se ho vydali hledat. Nakonec ho našli nezraněného   na desátém kilometru rychlostní silnice ve směru od Prahy na Mladou Boleslav. Pochopitelně ho žádné vozidlo nesrazilo a vzhledem k tomu, že neměl v uvedeném úseku vozovky  jako chodec co dělat a navíc vykazoval známky po požití některé ze zakázaných látek, uložili mu muži zákona blokovou pokutu. Poté ho odvezli do bezpečí na nejbližší benzínovou čerpací stanici.
nprap. Hana Klečalová
15. 1. 2010

vytisknout  e-mailem