Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Při tragické nehod zemřel řidič  

Středa 21. dubna se zapsala do jičínské statistiky dopravních nehod černým písmem.
Šest minut po jedenácté hodině jel devětadvacetiletý řidič dodávkovým vozidlem Ford Tranzit ve směru od Mladé Boleslavi na Hradec Králové. Na přímém úseku vozovky vyjel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem Ford Fiesta. Po nárazu skončila obě vozidla v příkopu. Při nehodě utrpěl řidič tranzitu zranění, se kterým byl převezen do Oblastní nemocnice v Jičíně. Jeho spolujezdec byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Těžce zraněný řidič fiesty na místě  zemřel. Vliv alkoholu u řidiče tranzitu byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 610 tisíc korun.
V letošním roce to již byla druhá tragická nehoda, která si vyžádala lidský život. 
V časných ranních hodinách se obrátil na linku 158 muž z Hořic s tím, že ho před jednou z restaurací fyzicky napadlo pět mladíků, které ovšem nezná. Kdo a proč muže napadl, teď šetří hořičtí policisté.
 
Po šesté hodině ranní natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič do osobního vozidla Opel přes padesát litrů benzínu a poté bez zaplacení z místa ujel. Jediné co po sobě zanechal, je dluh ve výši 1.750 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z malé obce na Hořicku s tím, že má strach ze svého bývalého přítele, který chodí kolem jejího domu. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde muže nenašla. 
 
Do kuriózní situace se dostal po patnácté hodině majitel osobního vozidla Fiat Bravo, který zapomněl v jedné z jičínských  knihoven klíče od auta. V okamžiku, kdy se chtěl pro ně vrátit, uslyšel cvaknutí a následně zjistil, že má vozidlo otevřené. Zřejmě nějaký šprýmař klíče našel a poté dálkovým ovládáním vůz odemkl. Nešťastný řidič si nevěděl rady, a tak vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, prohlédla okolí vozidla, kde po chvíli klíče našla. A tak vše nakonec dobře dopadlo a řidič mohl z místa v klidu odjet.
 
Po patnácté hodině odpolední se „natáhla“ na trávu u autobusového nádraží v Hořicích mladá žena. To se zřejmě nelíbilo někomu z kolemjdoucích, který neváhal a vše okamžitě oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o sedmadvacetiletou ženu, která zde pouze odpočívala. A tak se nakonec zvedla a raději odešla do centra města.
 
V odpoledních hodinách vyšetřovali muži zákona vloupání do dvou bytů. Nejdříve vyjeli v Jičíně do ulice Přátelství, kde se dosud neznámý pachatel vloupal do jednoho z bytů ve čtvrtém patře. Uvnitř vše prohledal a poté zde odcizil digitální fotoaparát a stříbrné mince. Dále policisté pokračovali do Hořic, kde se rovněž neznámý pachatel vloupal do bytu v  Janderově ulici. V tomto případě si odnesl   několik desítek tisíc korun.
 
V podvečerních hodinách se obrátil na policii chovatel zpěvného ptactva z malé obce na Hořicku s tím, že postrádá své papoušky, které mu zřejmě někdo vypustil z voliéry. Jednalo se korely a další druhy, jejichž  hodnotu vyčíslil na 12 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití a to jako schválnosti.
 
Několik minut před půlnocí oznámil na rychlou záchrannou službu muž z Kopidlna, že byl na náměstí fyzicky napaden a že nutně potřebuje ošetřit. Operátorce se zdál velmi podezřelý, neboť hovořil nesrozumitelně a podle hlasu byl zjevně pod vlivem alkoholu. Z tohoto důvodu věc předala na linku 158. Policisté zjistili, že se jedná o místního opilce, který nakonec tvrdil, že nevolal on, ale jeho děti, které si hrály s mobilním telefonem. Vzhledem k tomu, že v té době už určitě děti spaly, je zřejmé, že lhal a nechtěl se k telefonátu přiznat.
 
Na notně opilého muže, který ležel v Úlibicích nohama v silnici, upozornil na lince 158 náhodně projíždějící řidič. Na místo vyjela policejní hlídka, která muže našla nedaleko bytového domu. Vzhledem k jeho opilosti ho raději předala do rukou manželky, která z něj měla určitě radost.
nprap. Hana Klečalová
22. 4. 2010

vytisknout  e-mailem