Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

"Pomoc, volejte policii", křičel muž v Sobotce na náměstí 

 
Ve středu 2. června panovalo na Jičínsku velmi nepříznivé počasí. A tak policisté během dne vyšetřovali jen několik přestupků a přečinů. Déšť a silný vítr měl zřejmě vliv i na řidiče, kteří zbytečně neriskovali a na silnicích se chovali velmi opatrně a ohleduplně.
 
V ranních hodinách se obrátil na linku 158 anonym s tím, že u lesa v    Šárovcově Lhotě stojí podezřelé osobní motorové vozidlo Škoda Forman. Hlídka, která vyjela na místo, vozidlo zkontrolovala, ale nic podezřelého nezjistila. Řidič si zřejmě pouze odskočil do lesa a vozidlo zde odstavil.
 
Před polednem vyjeli muži zákona do Lázní Bělohradu, kde došlo k dopravní nehodě. Opilý šestatřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Mondeo zřejmě nedal na křižovatce silnic přednost vozidlu Volkswagen Transporter, které jelo po hlavní silnici a do tohoto narazil. Při nehodě utrpěla spolujezdkyně z transportéru lehké zranění. Alkohol u řidiče volkswagenu byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, což se ovšem nedá říci o řidiči mondea. V jeho případě dechová zkouška prokázala přes 2.5 promile alkoholu. Navíc u opilého řidiče muži zákona zjistili, že má do roku 2012 uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Celková škoda byla vyčíslena na 63 tisíc korun.
 
Další nehoda, kterou policisté šetřili, se stala v obci Veliš. V tomto případě došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla, do kterého navíc narazilo další osobní motorové vozidlo. Nakonec se účastníci nehody na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář.
 
Po poledni vyjeli muži zákona do obce Pařezská Lhota, kde přes silnici ležel  spadlý strom. Překážku nakonec z vozovky odstranili přivolaní hasiči.
 
Velmi nebezpečně si počínal po čtrnácté hodině jedenáctiletý školák v Hořicích, který na hřišti před školou ohrožoval nožem svého o rok mladšího spolužáka. Naštěstí k újmě na zdraví ani ke škodě na majetku nedošlo, a tak případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
„Pomoc, volejte policii“, křičel v odpoledních hodinách v Sobotce na náměstí devětadvacetiletý místní občan, kterého přitom držel za triko vietnamský obchodník. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že jedenáctiletý známý napadeného muže v obchodě odcizil dva páry sportovní obuvi a poté rychle z místa utekl.   Obchodník, který krádež zaznamenal, již stačil chytit pouze jeho společníka. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Rozchod s dívkou zřejmě neunesl dvacetiletý mladík z Hořicka, který si v odpoledních hodinách vybil vztek na kamarádce své bývalé přítelkyně. Dívku napadl na ulici, kde ji nejdříve kopl, a poté ji chytil za tkanička od kapuce u mikiny. Chvíli s ní cloumal a nakonec ji ještě udeřil čelem do hlavy u levého oka. Napadená dívka utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. V tomto případě se jedná o přestupek  proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách se dostavil na policejní služebnu v Jičíně čtyřicetiletý muž s tím, že ho fyzicky napadl druh jeho matky. Policisté, kteří se případem zabývali, zjistili, že oznamovatel muže  tak dlouho slovně urážel, až to ten nevydržel a  udeřil ho   pěstí do obličeje. Věc policisté  šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
3. 6. 2010

vytisknout  e-mailem