Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Policisté řešili vibrace a nevhodné chování  

 Ve čtvrtek 7. ledna zaměstnali policisty opilci a dále občani, kteří se jim prostřednictvím linky tísňového volání 158 svěřovali se svými problémy a potížemi.

Nejdříve   se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že jí sousedi neustále obtěžují různými vibracemi, které k ní pouštějí přes zeď do bytu a ona tím velmi trpí. V tomto případě ji službu konající policista   vyslechl a ujistil, že se v případě dalších potíží může opět na policii obrátit. Žena poděkovala a zavěsila.
Další, kdo využil linku tísňového volání 158 byl muž, kterému se nelíbilo chování obsluhy jedné z lékáren v Nové Pace. Stěžoval si na údajné arogantní a neslušné jednání.   
 
Po osmé hodině ranní vyjeli kopidlenští policisté do obce Veselská Lhota, kde v noci vnikl dosud neznámý pachatel do  nezabezpečené stodoly, ze které odcizil kovové disky na koňský vůz, brzdové bubny k traktoru a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 3 tisíce korun. Pro změnu hořičtí policisté vyšetřovali krádež měděného okapového svodu, který odcizil dosud neznámý pachatel z rodinného domu ve Vojicích. Škoda byla vyčíslena na 2.700 korun. V obou případech se jedná o přestupky proti majetku.
 
Večer pak řešili muži zákona neshody mezi bývalými partnery v malé obci nedaleko Kopidlna. V tomto případě oznámila na linku tísňového volání 158 žena, že byla fyzicky napadena svým bývalým manželem. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádnému fyzickému útoku nedošlo a navíc, že jsou oba totálně opilí. Nakonec se oba za přítomnosti hlídky domluvili a slíbili, že svoje nevyřízené účty budou řešit jen   ve střízlivém stavu. Vzhledem k jejich způsobu života, kdy oba velmi často a rádi popíjejí alkohol, se zřejmě nikdy nedomluví.
 
Na svoji roztržitost doplatila mladá žena v Lázních Bělohradě. V odpoledních hodinách si vybírala z bankomatu několikatisícovou hotovost, kterou ovšem zapomněla v podávací přihrádce. Když se pro ni po chvíli vrátila, zjistila, že je přihrádka prázdná. Peníze zřejmě našel nějaký nepoctivý nálezce, který si je ponechal. Žena tak přišla o téměř 4 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Ve tři hodiny ráno strašil dosud neznámý šprýmař službu v domě pro seniory na Sobotecku, když opakovaně zvonil na domovní zvonek. Vzhledem k tomu, že se nikdy neozval a nesdělil co potřebuje, oznámil vše pracovník domu na policii. I když hlídka na místě provedla kontrolu blízkého okolí, přesto nikoho podezřelého nezastihla.
nprap. Hana Klečalová
8. 1. 2010

vytisknout  e-mailem