Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Noční řádění v tábořišti, odcizená nafta, poctivý nálezce 

Od časných ranních hodin pondělního rána zaměstnávala jičínské policisty dvojice mladíků v Jinolicích. Patrně posilněni alkoholem si spletli tábořiště s autodromem. Při divoké jízdě řidič nezvládl řízení a narazil s vozidlem do sloupku a následně betonové podezdívky restaurace. Po nehodě  z místa nehody utekli. Způsobená škoda přesáhla částku 10 tisíc korun. Šetřením muži zákona zjistili, že si pravděpodobně vozidlo zapůjčili bez dovolení a celá věc je nyní šetřena nejen jako dopravní nehoda, ale také pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci.
 
V Jičíně vyjížděly další hlídky prošetřovat oznámení od občanů. Drobnou krádež v jednom z obchodních domů pomohli vyřešit městští strážníci. Třicetiletý muž si chtěl odnést svítilnu za 270 korun. V blokovém řízení ho přišla na tisíc korun a ještě ji musel vrátit na prodejnu.
 
Policisté z Obvodního oddělení Kopidlno zadrželi odpoledne při silniční kontrole čtyřiadvacetiletého muže. Při ověřování totožnosti zjistili, že je na něho vydán evropský zatýkací rozkaz. Do rána přenocoval v policejní cele. Následovala eskorta ke krajskému soudu, který bude rozhodovat o vydávací vazbě pro dožadující stát.
 
Pro motorovou naftu si přišel neznámý pachatel k odstavenému nákladnímu vozidlu v obci Sběř na Kopidlensku. Ke krádeži došlo v nočních hodinách z neděle 2. srpna do pondělního rána. Zloděj z nádrže odčerpal 180 litrů pohonných hmot a způsobil  škodu přesahující částku 4 tisíce korun.
 
Podnapilé osoby opět zaměstnávaly jičínské policisty. Nejdříve prošetřovali údajné napadení dvaačtyřicetileté ženy, která ležela na travnaté ploše nedaleko nádraží. Detekčním přístrojem u ní hlídka zjistila skoro 3 promile alkoholu v dechu. Šetření potvrdilo, že si drobné zranění způsobila pádem sama. Večer  muži zákona  řešili oznámení o rušení nočního klidu. Hluk vycházel z jednoho podniku na Lidickém náměstí v Jičíně. Událost na místě vyřešili důraznou domluvou.
 
Poctivý nálezce se ozval ve čtyři hodiny ráno policistům v Nové Pace. Našel v centru vyzvánějící mobilní telefon a chtěl ho odevzdat. Hlídka na místě zjistila majitele. Toho následně vyhledala a  předala mu ho i s dalšími věcmi. které muž  vytrousil při cestě domů z nočního podniku.
por. Bc. Petr Janda
04. 08. 2009 

vytisknout  e-mailem