Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Překvapené zlodějky se na nic nezmohly  

 
Ve čtvrtek 13. května byl na Jičínsku celkem klid. Během dne policisté řešili několik dopravních nehod, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
V ranních hodinách řešili muži zákona v Sobotce neshody mezi bývalými partnery a v Cholenicích se pro změnu nemohli dohodnout dva sousedi na hranici pozemku.
 
Před desátou hodinou dopolední došlo v Libáni ke konfliktu mezi čtyřiačtyřicetiletým a sedmadvacetiletým mužem. Útočníkem byl v tomto případě starší z nich, který o sedmnáct let mladšího muže nejdříve slovně a poté i fyzicky napadl. Držel ho  pod krkem a přitom se ho snažil několikrát udeřit pěstí do obličeje. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách se povaloval na vlakové zastávce v Nové Pace notně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o osmatřicetiletého místního občana. Vzhledem k tomu, že se chvílemi pohyboval v blízkosti kolejiště a jeho pohyby nebyly koordinované, vyzvali ho muži zákona k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol. Po několika pokusech nadýchal neuvěřitelných 3.5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu muže policisté zajistili a následně převezli do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
Před sedmnáctou hodinou upozornil na lince 158 anonym, že se v malé obci na Kopidlensku v prostoru bývalé výkrmny prasat podezřele pohybují neznámé osoby. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zde překvapila dvě ženy ve věku 31 a 35 let. Obě právě vycházely z opuštěného objektu a přitom si nesly 12 mosazných napáječek a plastovou pistoli na vytlačování tmele. V tomto případě nemělo smysl zapírat, a tak oběma nezbylo nic jiného, než se ke krádeži přiznaly. Na dotaz, co s lupem v hodnotě 2.500 korun zamýšlely, shodně uvedly, že napáječky chtěly prodat ve sběrně druhotných surovin a plastovou pistoli si chtěla jedna z nich ponechat.  I když nakonec svého činu velmi litovaly a slibovaly, že už se nikdy do opuštěné výkrmny nepodívají, přesto jim to nebylo nic platné. Případ teď šetří policisté, jako přestupek proti majetku.
 
Neskutečnou smůlu měla v odpoledních hodinách osmapadesátiletá řidička osobního vozidla Daewo Tico, kterou v Miletíně kontrolovala policejní hlídka. Žena totiž byla značně „unavená“ a z práce to rozhodně nebylo. V noci ze středy na čtvrtek holdovala alkoholu a dle jejího vyjádření vypila litr domácí slivovice a k tomu několik odlivek vodky. Tak velkého množství vypitého alkoholu se nemohla jen tak zbavit, což nakonec potvrdila  i provedená dechová zkouška. Muži zákona ji totiž v dechu naměřili neuvěřitelných 2.32 promile alkoholu. I když policistů sdělila, že se vůbec necítí opilá, přesto jí na místě zadrželi řidičský průkaz. Až  vystřízliví, tak  si navíc ve   zkráceném přípravném řízení vyslechne  podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
nprap. Hana Klečalová
14. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem