Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Krádeže, hádky a osoby bez přístřeší 

V pondělí 11. ledna nedošlo na Jičínsku k žádné mimořádné události. Policisté prošetřovali a prověřovali různá oznámení občanů. Nepříznivé počasí mělo svůj podíl na několika dopravních nehodách. Naštěstí šlo ve většině případů jen o pomačkané plechy.
 
Zvláštní způsob, jak vejít do podvědomí spolupracovnice, zvolil muž na Hořicku. Ten v zaměstnání rozšiřoval nepravdivé informace o jejich vzájemném vztahu. Poškozená tyto zprávy popřela. To ho tak rozčílilo, že ji před kolegy urážel vulgárními nadávkami. Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.
 
V Jičíně kolem poledne špatně pochopil dražbu movitých věcí jeden z přítomných občanů. Ten během prohlídky shromážděných předmětů nepozorovaně naložil do vozidla svářečku za více jak 4 tisíce korun. Odpovědný pracovník jeho čin odhalil. Muž musel agregát vrátit na své místo. Vymlouval se, že si potřeboval doma jenom něco zavařit. Své počínání bude muset nyní vysvětlit mužům zákona, kteří celou věc prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Novopačtí policisté prošetřují oznámení o nezaplacení natankovaných pohonných hmot. K události došlo již v pátek 8. ledna. Kolem třinácté hodiny přijelo k benzinové čerpací stanici v obci Lázně Bělohrad vozidlo Peugeot 406 černé barvy. Osádku vozidla tvořili dva muži. Po naplnění nádrže benzínem odjeli bez zaplacení. Registrační značka auta byla bohužel zachumelená. Způsobená škoda přesáhla částku tisíc korun.
 
Nepřízeň počasí zahnala zřejmě osobu bez přístřeší do vytápěného objektu v areálu jedné školy v Kopidlně. Neznámý pachatel přes víkend poškodil dveře budovy. Nic ale neodcizil. Takto nešetrně zpřístupněných prostor využil pravděpodobně jen k  přespání. Policisté věc prošetřují jako podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Muži zákona na Jičínsku večer vyjeli prověřit oznámení ženy, kterou slovně napadal manžel. Jeho hrubým počínámím měly údajně trpět i děti. Na místě hlídka zjistila, že došlo k vzájemným sporům. Svoji roli sehrál u obou aktérů alkohol, jehož přítomnost prokázala provedená orientační dechová zkouška. Na potomky to také asi již nemělo vliv, protože se jednalo o dospělé lidi. Nakonec se vše vyřešilo na místě.
 
V Jičíně se kolem devatenácté hodiny rozhodla padesátiletá žena, že se trochu prospí ve vstupním prostoru obchodního domu. Přivolaná hlídka však neměla pro její počínání pochopení a vykázala ji. Nakonec se k ní přihlásil další bezdomovec, který se ji ujal a odvedl mimo prostor marketu.
 
V nočních hodinách se na linku 158 obrátila ostraha objektu z obce Podhorní Újezd. Ta oznamovala výskyt podezřelých vozidel u brány areálu. Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Ta u vrat již nikoho nezastihla. Vzhledem k tomu, že se na odstavné ploše nacházely zaparkované pracovní stroje, ze kterých dochází k odcizování pohonných hmot, provedli policisté ještě další preventivní kontrolu objektu během noci.
por. Bc. Petr Janda
12. 01. 2010

vytisknout  e-mailem