Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Nešťastný vlčák chtěl ven 

Zloději, opilci, podvodníci a vandalové, tak ti všichni dostatečně zaměstnali ve čtvrtek 18. června jičínskou policii.
 
V dopoledních hodinách šetřili sobotečtí policisté krádež peněženky a mobilního telefonu, které odcizil dosud neznámý zloděj v provozovně rychlého občerstvení. Nutno podotknout, že ke krádeži měl ideální podmínky. Obsluhující pracovnice totiž opustila na deset minut provozovnu, čehož pachatel využil a obě věci z volně přístupného pultu odcizil. Celkově si tak přišel na téměř 10 tisíc korun. 
 
Během dne se v okolí Jičína, Lužan a Kbelnice pohybovalo několik osobních motorových vozidel jejichž osádky předstíraly závadu. Tak jako v minulých případech, tak i tentokrát se jednalo o cizince, kteří vbíhali do vozovky a snažili se zastavit projíždějící vozidla. Ten, kdo se nechal nachytat, zjistil, že se nejde o žádnou závadu, ale o prodej prstenů a další předmětů ze zaručeně pravého zlata, které cizinci nabízeli. Na místo okamžitě vyjeli policejní hlídky, které nejenže osádky zkontrolovaly, ale v několika případech i pokutovaly za nevyhovující technický stav vozidla a podobně. I když můžeme doufat, že se příště našemu okresu vyhnou, přesto policie upozornit řidiče, aby byli opatrní a v žádném případě těmto osobám nezastavovali.
 
Před patnáctou hodinou vyjeli muži zákona do Radkyně, kde neznámý vandal rozřezal na poli igelitovou fólii na šesti balíkách siláže. Svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Další zastávku měli policisté ve Valdicích, kde na náměstí vypátrali jednadvacetiletého muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. I když ho paradoxně zadrželi v blízkosti věznice, přesto ho odvezli do padesát kilometrů vzdálené Věznice v Hradci Králové, kde už na něj čekali s večeří. 
 
 
Strach o své prarodiče měl v odpoledních hodinách mladý muž z Prahy. Svému dědovi a babičce, kteří žijí v malé obci na Kopidlensku, se nemohl dovolat na mobilní telefon. Z tohoto důvodu požádal policisty o pomoc. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se oba důchodci zapovídali se sousedkou a svůj mobil zapomněli doma. Proto se vnukovi neozývali.
 
Po dvaadvacáté hodině řešila policejní hlídka partnerské neshody v malé obce na Jičínsku. V tomto případě si nevěděla rady mladá žena s bývalým přítelem, který nechtěl opustit její domácnost. Policisté mu vysvětlili, že nemůže přes její nesouhlas v domě setrvat, což pochopil a následně odešel.
 
Před půlnocí se povalovala silně opilá žena na autobusovém nádraží v Jičíně, kde si ustlala na přechodu pro chodce. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o „známou firmu“. Následně ženu vzbudala s tím, aby si lehla na nějakém bezepečném místě, což také udělala.
 
Problémy s psem měla hodinu po půlnoci majitelka rodinného domu ve Staré Pace. Zjistila, že má na zahradě cizího vlčáka, který škrábe na branku a chce ven. Vzhledem k tomu, že na ni neustále vrčel, raději vše oznámila na linku 158. Policisté, kteří vyjeli na místo, evidentně nešťastného psa pustili ven. Poté co zahradu opustil, přátelsky „zakroutil“ ocasem a byl pryč.
 
Několik minut po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Poděbradově ulici osobní motorové vozidlo Ford Sierra, které řídil devětadvacetiletý muž. Během kontroly vyšlo najevo, že není a nikdy nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což může jít až na jeden rok do vězení. 
nprap. Hana Klečalová
19. 6. 2009
 
 

vytisknout  e-mailem