Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý bezdomovec skončil na "záchytce" 

Ve středu 5. května nestačili policisté odbavovat linku  158. Oznámení stíhalo oznámení, a tak muži zákona nejdříve vyjeli do Nové Paky, kde měla ležet na křižovatce ulic  ve směru do centra města propanbutanová lahev. Hlídka na místě však žádnou nádobu ani jí podobný předmět nenašla.
 
Další oznámení se týkalo nepoctivého zákazníka, který navštívil po osmé hodině ranní jeden z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. V oddělení lihovin odcizil lahev vodky, kterou si uložil pod bundu. I když byl přesvědčen, že ho při krádeži nikdo neviděl, opak byl pravdou. Po celou dobu ho totiž sledoval jeden z pracovníků bezpečností služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětatřicetiletého muže, který nejenže musel lup vrátit, ale navíc odešel s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Před desátou hodinou dopolední vyjeli muži zákona v Hořicích k jednomu z obchodních domů, kde dosud neznámý pachatel odcizil ze stojanu na kola uzamčené dámské jízdní kolo  Domesta bílé barvy, v hodnotě 4.800 korun.  Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
Další případ, který policisté vyšetřovali, se stal rovněž v Hořicích. Tentokrát šlo o peněženku, kterou během poledne odcizil dosud neznámý pachatel z neuzamčeného domu. V tomto případě se jednalo o velmi drzého zloděje, který vnikl do domu a z kuchyně, kde v té době spala majitelka, si odnesl její peněženku. V té měla kromě peněz i osobní doklady a další písemnosti. Případ šetří policisté jako přečin krádeže porušování domovní svobody.
 
Dva „rafani“ nezjištěné rasy pobíhali před polednem na silnici ve směru od Jičína na Turnov. Hlídka, která vyjela na místo už však nikde psy nenašla.
 
V odpoledních hodinách zaparkoval v Jičíně v Tyršově ulici řidič osobní motorové vozidlo Citroën Picasso. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nezaparkoval na vyhrazeném parkovišti. Řidiči, který má místo přidělené, tak připravil nepříjemné chvilky, neboť neměl kde zaparkovat. Hlídka, která  vyjela na místo, ponechala přestupci za  stěračem   jeho vozidla vzkaz  s tím,  aby se  okamžitě   dostavil na  Obvodní oddělení v
Jičíně, kde s ním bude přestupek vyřešen.

Několik ryb plavalo před patnáctou hodinou břichem vzhůru na hladině rybníku Hádek v Jičíně. Dle vyjádření předsedy rybářského svazu jde o přirozený úhyn v důsledku nedostatku kyslíku během dlouhé a velmi studené zimy.
 
Na nevhodné chování jednoho z bezdomovců, který se „válel“ v Kopidlně na náměstí, upozornilo na lince 158 několik místních občanů. Muž slovně napadal kolemjdoucí, na které pokřikoval hanlivé výrazy a navíc rozhazoval odpadky kolem, čímž znečišťoval veřejné prostranství. Hlídka, která vyjela na místo, muže zkontrolovala a vzhledem k tomu, že měl  v dechu přes 1.4 promile alkoholu, skončil v Protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
Levnou elektrickou energii nabízeli občanům v Jičíně, v Mlázovicích a v Horní Nové Vsi pracovníci jedné ze společností. Jejich jednání se mnohým z oslovených lidí nelíbilo, a tak se obraceli  na policii. V jednom případě dokonce volal na policii sám   prodejce s tím, že mu v Horní Nové Vsi vzal starší muž, kterého oslovil,  průkazku a nechtěl mu ji vrátit. Nakonec se přece jen umoudřil a doklad mu předal. I když se v tomto případě nejednalo o žádné podvodníky, přesto si občané zaslouží velkou pochvalu za svoji ostražitost a pohotovost.
 
Večer se obrátil na linku 158 opilý mladík z Valdic s tím, že se bojí vyjít ven z restaurace, kde   na něj údajně čekají  dva muži, aby  si s ním  vyřídili účty. Vzhledem k tomu, že z nich dostal strach, žádal policii o pomoc. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že jsou jeho obavy naprosto zbytečné. Před restaurací nikdo nebyl a mladík, který měl v dechu  přes 2 promile alkoholu, mohl jít klidně domů.
 
V noci  vypátrali hořičtí policisté jednačtyřicetiletého muže z okresu Hradec Králové, kterého od patnáctého dubna pohřešovala manželka.  Hlídka muže našla ve vozidle Škoda Felicia, které bylo zaparkované  u obce Mezihoří. Během komunikace si stěžoval na bolest hrudníku, a tak na místo vyjela záchranná služba, která muže převezla do Oblastní nemocnice v Jičíně, kde byl hospitalizován. Policisté teď zjišťují, proč z domu odešel.
 
Po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Bříšťanech osobní motorové vozidlo Daewoo Matiz, které řídila šestatřicetiletá řidička. Provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 0.2 promile alkoholu, a tak jí policisté zakázali další jízdu a o jejím osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Před půlnocí se ještě dostal do policejní cely v Jičíně dvaadvacetiletý mladík, který je podezřelý ze spáchání závažné trestné činnosti.
nprap. Hana Klečalová
6. 5. 2010

vytisknout  e-mailem