Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Vloupání do stánku, povedení obchodníci, pomoc vozíčkáři 

Ve čtvrtek 10. prosince policisté od rána přijali a prověřili desítky oznámení na linku 158. Prošetřovali zejména spáchané trestné činy a přestupky.
 
Od časných ranních hodin muži zákona v Nové Pace pátrali po neznámém pachateli, který se pokusil vloupat do novinového stánku. Nejdříve poškodil visací zámek na mříži dveří. Ten zřejmě odolával dost dlouho, protože nakonec odstranil zajišťovací mříž na okně, které také poškodil. Do samotného objektu se však zloděj nedostal. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku dva tisíce korun. Případ nyní prošetřují novopačtí policisté pro podezření z trestného činu pokusu krádeže vloupáním.
 
Během nočních hodin ze středy na čtvrtek 10. prosince došlo k odcizení hned dvou vozidel. V Nové Pace zmizel z parkoviště na sídlišti automobil Fiat Tempra zelené barvy. Přímo z náměstí v Hořicích ve stejné době dosud neznámý pachatel odcizil vozidlo Škoda Felicia bílé barvy.
 
Kolem desáté hodiny oznámil na Obvodním oddělení v Jičíně krádež svého jízdního kola poškozený majitel, který si ho opřel o zeď za neuzavřenými průjezdovými vraty do dvora na náměstí. Zloděj se během několika minut vypořádal i se zajišťujícím lankovým zámkem. Způsobená škoda přesáhla částku čtyři tisíce korun. Případ nyní prošetřují jičínští policisté pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Rozlobení občané dopoledne upozornili na povedenou trojici cizinců, kteří obtěžovali zákazníky na parkovišti jednoho marketu v Jičíně, kdy jim vyloženě vnucovali jistě velmi kvalitní hodinky. Přivolaná hlídka zkontrolovala povedené obchodníky i jejich zboží. Jejich počínání vyřešila uložením blokové pokuty. Všímavým strážcům zákona neuniklo ani jejich vozidlo. Zjistili na něm sjeté pneumatiky. Řidič tedy také musel sáhnout hlouběji do své peněženky. Místo předpokládaného zisku ujížděli z Jičína se značnou ztrátou. A poučení pro občany. Nikdy nekupujte žádné takové zboží od podobných prodejců. Na jeho většinou velmi špatnou kvalitu přijdete až tehdy, když už jsou dávno pryč a vy se zbavujete možnosti uplatňovat případnou reklamaci. Nehledě na to, že tak samozřejmě přicházíte o své peníze.
 
Hořičtí policisté při prováděné silniční kontrole zastavili osobní motorové vozidlo Honda. Po předložení dokladů se ukázalo, že devětatřicetiletý řidič je vybodován. Po zadokumentování celé věci bude spisový materiál předložen příslušnému správnímu orgánu, kdy muži hrozí pokuta a zákaz řízení.
 
V odpoledních hodinách se na linku 158 obrátil se žádostí o pomoc nešťastný vozíčkář. Ten cestoval vlakem do Hořic, kde ho zapomněli vyložit. Pokračoval tedy dále do Ostroměře. Na nádraží zjistil, že spoj do Hořic jede až večer. To ovšem znamenalo, že se již nedostane dále do místa bydliště. Operační důstojník se snažil postiženému muži pomoci. Vyskytl se další problém. Jeho vozík byl elektrický, neskladný a poměrně těžký. Převoz osobním automobilem tedy nepřicházel v úvahu. Do řešení celé situace se zapojil majitel restaurace, který sehnal soukromého přepravce s dodávkovým vozidlem. Konečně se tedy vozíčkář blížil k domovu. Tam už na něho čekala vyslaná hlídka z Obvodního oddělení Hořice, která ho pomohla bezpečně vyložit. Potěšující je, že se ještě najdou dobří lidé, kteří neváhají druhým pomoci v nouzi.
por. Bc. Petr Janda
11. 12. 2009

vytisknout  e-mailem