Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý pacient vypadal jako čert 

 
 
 
Ve středu 2. prosince se na Jičínsku nic mimořádného nestalo.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Semínovy Lhoty, kde neznámý pachatel poškodil petlici u vrat místní hasičské zbrojnice. I když se dovnitř nedostal, přesto způsobil škodu ve výši 1 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
V ranních hodinách rozbil neznámý pachatel u jedno z rodinných domů v obci Štikov vnější skleněnou výplň okna. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 2 tisíce korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku, který vyšetřují novopačtí policisté.
 
Jako čert vypadal podnapilý pacient, který se v odpoledních hodinách vydal ke svému ošetřujícímu lékaři v obci Železnice. Nejenže z něj byl silně cítit alkohol, ale navíc byl neskutečně špinavý, měl rozbitý nos a zarostlý byl právě jako čert. Lékaři tvrdil, že ho někdo přepadl a zbil. Z tohoto důvodu na místo vyjela policejní hlídka, která    zjistila, že se jedná o místního, sedmapadesátiletého opilce. Nakonec vyšlo najevo, že k žádném přepadení nedošlo, ale že si muž způsobil zranění v obličeji sám, když vlivem své opilosti upadl na zem. Následně ho policisté   vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, kterou však nebyl schopen zvládnout.   A tak mu po ošetření muži zákona doporučili, aby se šel domů vyspat. V tu chvíli ještě netušili, že to není jejich poslední setkání. Opilec totiž místo domů, šel rovnou do školy, kde právě probíhaly třídní schůzky. I když žádného potomka nemá, přesto se připojil k ostatní rodičům. Ve třídě ale začal být velmi vulgární, sprostě nadával pedagogům, rodičům a dalším přítomným. Vzhledem k tomu, že svým jednáním hrubě narušoval průběh schůzek, obrátila se ředitelka školy na policii. Hlídka na místě muže zajistila a následně převezla na „záchytku“do Hradce Králové, kde ho po osmnácté hodině předala do rukou odborníků. 
 
Problémy s přítelem měla v odpoledních hodinách slečna v Kopidlně. Mladý muž ji nejdříve slovně a poté i fyzicky napadl venku před domem. Případ šetří muži zákona jako přetupek proti občanskému soužití.
 
V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice U Stadionu, kde se stala osmadesátiletá žena obětí podvodnice. Ta se pod záminkou zvýšení sociálních dávek vetřela k ní do bytu, kde jí v nestřeženém okamžiku odcizila ze skříňky peníze a platební kartu s lístkem, na kterém byl poznamenán PIN kód. Než se okradená seniroka nadála, už stačila drzá podvodnice z karty neoprávněn odčerpat 15 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako trestný čin neoprávněné držení platební karty.
 
Před půlnocí se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že její sousedka dělá velký hluk a ona nemůže spát. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádnému rušení nočního klidu nedochází, pouze sousedi, kteří bydlí nad oznamovatelkou si   připravovali večeři.
 
Ve dvě hodiny ráno kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní motorové vozidlo Citroën Saxo, které řídila dvaapadesátiletá žena. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 0.9 promile alkoholu, zakázali jí policisté další jízdu a navíc jí zadrželi řidičský průkaz.
nprap. Hana Klečalová
3. 12. 2009

vytisknout  e-mailem