Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

"Poprala" se celá hospoda 

 

 
Ve čtvtek 23. července vyjeli policisté v ranních hodinách spolu se služebními psy na      preventivní kontrolu chatových oblastí. Tentokrát se vydali na Sobotecko, kde v       lokalitě zvané      Peklo a na Zelenecké Lhotě zkontrolovali na čtyři desítky chat. Ani v jednom      případě nezjistili žádné nedostatky. Dost možná i proto, že na většíně z nich trávili volno jejich      majitelé. I přesto měla akce velký úspěch, neboť všichni z oslovených rekreantů vítali      přítomnost   policistů a jejich čtyřnohých kamarádů.
 
V dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona případ vloupání do jedné z lékáren v Nové Pace. Dosud neznámý pachatel zde během noci odcizil trezorek s finanční hotovostí a další peníze pak z provozních pokladen. Celková škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. více článek
 
Po poledni se dostavil na policii v Jičíně mladý muž s tím, že ho v noci před jednou z místních  hospod na Valdštejnově náměstí bezdůvodně fyzicky napadl neznámý pachatel, který ho udeřil do obličejové části. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
   
Po obědě vyjížděli policisté spolu s hasiči na oznámené požáry. Nejdříve do Jičíněvse, kde došlo k zahoření ječmene na poli a poté do Hořic, kde pro změnu hořelo hnojiště.
 
Po osmnácté hodině se přes okres Jičín přehnala velká bouřka, která za sebou zanechala spadlé stromy, poničené střechy, zahrady a další škody. O odklízení následků bouřky se postarali hasiči, kteří vyjížděli až do pozdních nočních hodin. Nejvíce je zaměstnaly spadlé stromy přes vozovky.
 
Ve večerních hodinách se v jedné z miletínských hospod nepohodli dva štamgasti. Následně na to došlo k výpadku elektrického proudu, kdy se celý lokál ponořil do tmy. V tu chvíli se začaly dít věci. Celá hospoda se totiž „poprala“. V okamžiku, kdy na místo přijela policejní hlídka, už opět všichni seděli u svého stolu a popíjeli pivo. Pochopitelně se nikdo nepral a monokly, které zdobily některé z obličejů si už údajně přinesli hosté z  domu. Nakonec všem přítomným hlídka řádně domluvila.

 

 

nprap. Hana Klečalová
24. 7. 2009

vytisknout  e-mailem