Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Kouř a štiplavý dým zasáhl celou obec 

 
Ve středu 23. června přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali rodinné a sousedské neshody.
 
Po šesté hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní motorové vozidlo Ford Fiesta, které řídil pětadvacetiletý muž. To, že nebyl připoután bezpečnostním pásem, nebylo to nejzávažnější, co policisté zjistili. To přišlo až v okamžiku, kdy měl předložit řidičský průkaz. Muž totiž žádný  nevlastní. V tomto případě se muž dopustil přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
Ve fejetonu „Kam s ním?“ hledal Jan Neruda odpověď na otázku, kam se starým slamníkem. To dosud neznámý pachatel takový problém neřešil. Ten si hned věděl rady, kam se starým odpadem. Rovnou ho vyvezl a polní cestu u Únětic. A  tak zde teď můžete najít autosedačky, různé plasty a další domovní odpad. Po „zakladateli“ černé skládky, teď pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před polednem řešili muži zákona sousedské neshody v malé obci na Novopacku. Starší muž zde  pálil před svým domem mokré seno, které prokládal domovním odpadem. Nesnesitelný kouř a zápach se pak linul  po celé obci. Nejvíce ovšem zasáhl domy v okolí. Nic nepomohly prosby sousedů, aby svého jednání zanechal a věci přestal pálit. Z tohoto důvodu se obrátili na policii, která případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Spadlá větev u Nadslavi, která ležela do poloviny vozovky, ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu. Nakonec na místo vyjeli pracovníci správy a údržby silnic, kteří překážku odstranili.
 
Ne zrovna idylické vztahy panují v jedné z rodin v malé obci nedaleko Jičína. Spory se točí kolem  výše nájmu, který dcera požaduje po svých rodičích. Vzhledem k tomu, že se jedná o déletrvající neshody, vyjela na místo policejní hlídka, která věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Bez přilby na hlavě se proháněl v odpoledních hodinách v Sobotce na náměstí motocyklista na Jawě Dandy 50. K jeho smůle potkal policejní hlídku, která hned řidiče zkontrolovala. Jednalo se o pětadvacetiletého muže, který navíc není držitelem řidičského oprávnění. A aby toho nebylo málo, tak motocykl nebyl jeho, ale známého, který  mu ho svěřil k opravě a ne k jízdě. Případ policisté zaevidovali jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
S lopatou v ruce honil v podvečerních hodinách majitel rodinného domu  v malé obci na Kopidlensku přemnožená koťata po dvoře. To se nelíbilo jeho sousedce, která ho začala poučovat, jak se má ke zvířatům chovat. Na to muž zareagoval po svém a ženu slovně napadl. A nejen ji, ale i jejího manžela, který jí přišel na pomoc. Nakonec na místo vyjela policejní hlídka, která věc vyřídila domluvou.
 
Večer se pohyboval po vlakovém nádraží ve Staré Pace velmi zanedbaný muž, který navíc nezdravě kašlal. Vzhledem k tomu, že se ostatní cestující báli,  aby neroznášel nějakou nemoc, obrátili se o pomoc na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestapadesátiletého muže z Havířova, který cestoval do Semil. Dle jeho vyjádření žádné vážné onemocnění,  a že vypadá ošuměle, je jen jeho problém. 
 
Do svého bytu v Nové Pace se nemohla dostat v pozdních nočních hodinách jeho majitelka. Žena se marně snažila vsunout klíč do zámku, až se nakonec obrátila s prosbou  o pomoc na policii. Na místo vyjeli jak muži zákona, tak i zámečník, který ve vložce zámku  objevil neznámý předmět, pravděpodobně sirku. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.  
nprap. Hana Klečalová 
24. 6. 2010 

vytisknout  e-mailem