Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Fyzická napadení, krádeže nafty, hrající rádio 

V pondělí 1. června policisté šetřili ještě několik oznámení, které souvisely s uplynulým víkendem. Dále prošetřovali devět trestných činů. Šlo zejména o různé krádeže. Zadokumentovali čtyři přestupky a řešili i telefonáty na linku 158.
Na Obvodním oddělení Kopidlno v pondělí 1. června dopoledne oznámil muž, že v neděli v časných ranních hodinách došlo k jeho napadení. Všechno začalo v jedné z restaurací v Libáni. Jeden z hostů zde nadával ostatním a poškozený se ho snažil uklidnit. Nakonec skončili venku, kde došlo i k fyzickému napadení. Vše ukončil až další návštěvník nočního podniku, který je od sebe odtrhl. Okolnosti celého případu nyní policisté prošetřují.
Tou dobou policisté z Hořic již dokumentovali oznámení o odcizení motorové nafty z nákladního vozidla, které bylo zaparkováno v obci Třebnouševes. Neznámý pachatel v nočních hodinách z nádrže odcizil kolem 190 litrů pohonných hmot. Způsobená škoda dosáhla téměř částky 5 tisíc korun. I v Sobotce muži zákona řešili obdobný případ. Tentokrát se zloděj vypravil pro naftu do obce Újezd pod Troskami. Rozpletl oplocení pozemku jedné z firem a ze zaparkovaného nákladního vozidla odcizil 650 litrů pohonných hmot. Vyčíslená škoda přesáhla částku 17 tisíc korun.
Odpoledne policisté v Sobotce přijali oznámení o slovním a fyzickém napadení, ke kterému došlo v pátek 29. června. Na dvoře jednoho z bytových domů napadl soused sousedku. Udeřil ji rukou do hlavy a ještě se pustil do jejího manžela. Poškozená musela vyhledat lékařské ošetření. Věc muži zákona prošetřují jako podezření z přestupku proti občanskému soužití.
Kolem sedmnácté hodiny hlídka Obvodního oddělení Jičín řešila oznámení o napadení v jedné z restaurací v obci Železnice. Nakonec šlo pouze o slovní rozepře mezi hosty a policisté celou situaci uklidnili a vyřešili vše domluvou.
V té samé době na Obvodním oddělení Nová Paka prošetřovali oznámení o odcizení peněženky. Oznamovatelka nakupovala v jednom z místních obchodních domů. Svoji kabelku si pověsila na vozík a různě se pohybovala mezi regály se zbožím. Zřejmě chvilkovou nepozornost ženy využil neznámý pachatel, který z tašky ukradl peněženku. Poškozená na celou věc přišla až při placení na pokladně. Způsobená škoda se blížila částce 500 korun.
Po dvaadvacáté hodině vyjela policejní hlídka do jedné z obcí na Kopidlensku. Na linu 158 oznámil rozlobený mužský hlas, že se z tamní hasičské zbrojnice rozléhá hlasitá hudba a je rušen noční klid. Na místě policisté zjistili, že v objektu nikdo není, ale rádio skutečně hraje. Sehnali jednoho z místních, co měl od budovy klíče a ten přijímač vypnul. Omlouval se, že při odchodu na to zapomněli.
02. 06. 2009
por. Bc. Petr Janda

vytisknout  e-mailem