Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Muž chtěl prodat dopravní značku 

Ve čtvrtek 5. srpna byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid.
 
Pro červenobílý slunečník s nápisem Budweiser Budvar si „skočil“ v noci dosud neznámý zloděj na zahrádku   jedné z restaurací v Milovicích. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši 4 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Štěstí v neštěstí měl majitel horského jízdního kola Author Impuls, které po poledni odstavil neuzamčené do stojanu na kola před jedním z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Když se po několika minutách vrátil zpět, zjistil, že mu kolo někdo odcizil. Na nic nečekal a vše oznámil na policii. Policisté na základě provedeného šetření a po vyhodnocení záznamu z městského kamerového   systému, zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jednalo se o tři mladíky ve věku 15 až 25 let, kteří kolo vzápětí prodali za částku 400 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Pocit vzteku a  bezmoci zažil v dopoledních hodinách majitel   rodinného domu v malé obci na Kopidlensku, který našel svoji zahrádku téměř vypleněnou. V noci mu totiž neznámý zloděj „sklidil“ několik kilogramů paprik. Po drzém zloději přezdívaném zelinář, teď pátrají policisté.
 
V odpoledních hodinách se vydal do sběrny druhotných surovin v Nové Pace osmatřicetiletý muž, který se zde snažil prodat dopravní značku.  Majitel provozovny mu ji však odmítl vykoupit a navíc vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, od muže zjistila, že značku odcizil z prostoru železniční trati u místního vlakového nádraží,  protože nutně potřebuje peníze. I když se jednalo o  starou dopravní značku, která již neplnila svoji funkci, přesto se muž dopustil přestupku proti majetku, který policisté vyřídili na místě blokovou pokutou ve výši 100 korun.
 
Po šestnácté hodině vyjeli sobotečtí policisté do Hrdoňovic, kde místní občany obtěžovalo několik osob snědé pleti. Jednalo se o dva muže a dvě ženy, které do obce zavítali osobním vozidlem černé barvy. Zaparkovali v blízkosti autobusové zastávky a poté bez jakéhokoliv pozvání vstoupili na pozemek u jednoho z rodinných domů, kde jedna z žen klidně vykonala potřebu. Mezitím se ostatní rozběhli po dvoře a dokonce se snažili vstoupit i do obytné části domu, kde však té době byli starší manželé. Ti neváhali a hned vše oznámili na policii. Než stačila hlídka dojet na místo, už byli všichni pryč. V tomto případě stálo štěstí u manželů a svůj domek dokázali před „nájezdem“ dotěrných osob uchránit. Ne vždy se to však musí podařit. Policie ČR tímto upozorňuje ostatní občany, aby byli velmi opatrní a  v případě výskytu podobných individuí, aby se vždy obrátit na policii.
nprap. Hana Klečalová
6. 8. 2010 

vytisknout  e-mailem