Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Hledaný muž skončil ve věznici 

 Ve středu 21. ledna oznámil v časných ranních hodinách na linku 158 všímavý občan, že se v Jičíně na nábřeží Kapitána Jaroše podezřele pohybuje kolem zaparkovaných vozidel mladý pár. Hlídka  na místě zadržela šestadvacetiletého muže a jeho o sedm let mladší přítelkyni, kteří se zde vloupali do šesti osobních vozidel. Navíc se přiznali i k tomu, že už den předtím „úřadovali“ na jiných místech v Jičíně, kde se vloupali do pěti vozidel, ze kteréch odcizili věci za bezmála 60 tisíc korun. Proti oběma bylo ještě téhož dne zahájeno trestní stíhání pro trestné činy krádeže a držení platební karty, spáchaných ve spolupachatelství, za což jim v případě prokázání viny, hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

V dopoledních hodinách asistovali muži zákona při otevření restaurace v Jičíně v Palackého ulici, kde nechtěl nájemce pustit jeho majitele dovnitř. Nakonec se přece jen domluvili.
V odpoledních hodinách vyjeli policisté v Jičíně do obchodních domů na autobusovém nádraží, kde pracovníci místní ostrahy odhalili dva nepoctivé zákazníky. V prvním případě odcizil šestnáctiletý mladík různé cukrovinky a ve druhém si pak pětapadesátiletá žena schovala pod kabát salám v hodnotě 70 korun. Přivolaná hlídka věc na místě vyřídila v blokovém řízení. Obdobný případ řešili i v Hořicích, kde se v samoobslužné prodejně snažil odcizit jeden ze zákazníků láhev vodky. Než však došel k pokladně, všiml si, že ho sleduje prodavačka. Z tohoto důvodu se otočil a odcizené zboží vrátil zpět do regálu. Po několika minutách chtěl prodejnu opustit přes uzavřenou pokladnu. To se mu ovšem nepodařilo. Začal křičet, že nic neukradl a přitom zvedl bundu. Byl stále agresivnější a v okamžiku, kdy se ho snažil další zákazník uklidnit, vytáhl na něj nůž, kterým mu způsobil drobné řezné rány na hlavě. Zraněnému muži okamžitě přispěchali na pomoc další zákazníci, kteří útočníka zpacifikovali a drželi na zemi do příjezdu policejní hlídky. Policisté zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Prahy, na kterého byl mimo jiné vydán Městským soudem v Praze příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. A tak mladík, který je podezřelý z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, putoval do Vazební věznice v Hradci Králové.
V Nové Pace se pro změnu nemohli dohodnout manželé. Muž chtěl odjet vozidlem a jeho žena mu v tom měla bránit koštětem. Hlídka, která vyjela na místo oběma řádně domluvila Ve večerních hodinách ještě oznámil majitel domu v Železnici, že mu někdo hodil do okna sněhovou kouli a přitom mu rozbil skleněnou výplň. I když hned vyběhl ven před dům, už nikoho podezřelého nezahlédl.
Skvělou výmluvu měl řidič osobního vozidla, který u Jičína nebezpečně předjížděl autobus. Hlídce sdělil, že má rýmu a velmi mu vadí výfukové plyny z autobusu. I když policisté chápali jeho obtíže, přesto se postihu nevyhnul.  

vytisknout  e-mailem