Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Podnapilí řidiči za volantem 

V úterý 15. prosince se na Jičínsku nestalo nic mimořádného. Od časného rána muže zákona zaměstnávali podnapilí řidiči za volantem.
 
S blížícím se koncem roku je neodmyslitelně spojeno i pořádání večírků, posezení u skleničky se známými a kamarády. Tyto příjemné chvíle se mohou protáhnout i do pozdních hodin. Druhý den by ale na ty, kteří hned usednou za volant, mohlo čekat nepříjemné překvapení, protože se tělo ještě nestačilo vypořádat s vypitými odlivkami. Několik minut po šesté hodině policejní hlídka zastavila v ulici Revoluční osobní motorové vozidlo Renault Megane. Třiačtyřicetiletého muže vyzvala k  provedení orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu. Naměřené hodnoty ukazovaly těsně pod půl promile. Následoval zákaz další jízdy a zadržení řidičského průkazu. Za hodinu policisté kontrolovali v ulici Na Tobolce šestačtyřicetiletého řidiče automobilu Škoda 120. I v  tomto případě muže vyzvali k provedení odborného měření na přítomnost alkoholu v dechu na přístroji Dräger. Výsledek byl opět pozitivní. Majitel musel své auto odstavit a hlídce odevzdat řidičský průkaz. O dalším osudu přestupců bude po zadokumentování případů rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Na Sobotecku se hodinu po půlnoci vrátil ze zaměstnání majitel vozidla Peugeot 206, které odstavil před domem v obci Roveň. Ráno na něho čekalo nepříjemné zjištění. Neznámý pachatel mu v průběhu několika hodin odcizil obě registrační značky. Případ nyní policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Ve stejné vesnici zloděj před deseti dny odcizil osobní automobil Škoda Fabia šedobéžové metalízy.
 
Pravděpodobně během noci z pondělí na úterý 15. Prosince neznámý pachatel odcizil naftovou elektrocentrálu v obci Železnice, kterou měl majitel uloženou ve stáji. Způsobená škoda se vyšplhala na 30 tisíc korun. Jičínští policisté věc prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 
Během uplynulého víkendu si zřejmě nevěděl rady se stavební sutí zatím neznámý pachatel. Hromada odpadu se objevila u areálu družstva u obce Chomutičky. Kdo založil neoprávněně tuto černou skládku, nyní prošetřují hořičtí policisté.
 
Těsně po třiadvacáté hodině probudil hluk z ulice majetele domu v Kopidlně. Manželský pár tomu nejdříve nevěnoval pozornost, protože společně usoudili, že se opilci rozcházejí z místní herny. V té chvíli uslyšeli rány do skla. Rychle vyběhli ven a zjistili, že jim neznámí vandalové poškodili dvě izolační okna a prorazili zateplenou fasádu. Ještě si stačili v dálce všimnout odcházející partičky výtržníků. Způsobenou škodu odhadli na tři tisíce korun.
por. Bc. Petr Janda
16. 12. 2009

vytisknout  e-mailem