Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Rozbili si okno a pak volali policii 

 
 
V úterý 30. března byl na Jičínsku celkem klid. Policisté přijali na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i drobní zloději.
 
V noci z pondělí na úterý zaměstnal policisty opilý řidič, kterého kontrolovali v Miletíně na náměstí. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže, který řídil osobní motorové vozidlo Volkswagen Golf. Vzhledem k tomu, že z jeho dechu byl cítit alkohol, podrobil se orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0.4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu na místě zadrželi  řidičský průkaz a zakázali další jízdu. O jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Před polednem vyjela policejní hlídka v Hořicích do jednoho z panelových domů, kde dosud neznámý pachatel poškodil dveře vedoucí do kolárny. Naštěstí se dovnitř nedostal, a tak případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Na údajné vniknutí do jednoho z rodinných domů v Kopidlně vyjeli několik minut před dvanáctou hodinou místní policisté. Důkladnou prohlídkou objektu však žádné narušení nezjistili. Na místě byla i majitelka domu, která rovněž žádné poškození ani narušení neshledala.
 
Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 řidič, že v Jičíně v ulici Boženy Němcové je na silnici olejová skvrna. Na místo vyjeli hasiči, kteří uvedli vozovku do původního stavu. 
 
Před dvacátou hodinou se vydala do jednoho z obchodních domů v Jičíně třicetiletá žena spolu se svým dvanáctiletým synem. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ovšem přišli nakupovat a ne krást. V oddělení pro psy a kočky si žena vzala obojek v hodnotě 56 korun, který si schovala do kapsy. K její smůle ji při krádeži odhlalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na polici. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila blokovou pokutou ve výši 1 tisíc korun. Nutno zdůraznit, že v tomto případě nebyla žena zrovna dobrým příkladem pro svého syna.  
 
V noci řešili muži zákona v Nové Pace v Lomnické ulici rodinné neshody. V tomto případě se několik členů rozvětvené rodiny tak dlouho mezi sebou „kočkovalo“ , až při tom rozbili okno. Hlídka, která vyjel na místo, všem řádně domluvila a vysvětlila, jak se mají k sobě chovat.
nprap. Hana Klečalová 
31. 3. 2010
 
                                                                                  

vytisknout  e-mailem