Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilý řidič sám navštívil policejní služebnu  

V úterý 4. května   přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali opilci a nenapravitelní řidiči.
 
V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde měl údajně jeden z místních občanů řídit motocykl a to i přesto, že má zákaz řízení všech motorových vozidel. Hlídka však na místě žádného motocyklistu nenašla.
 
Před osmou hodinou ranní se mělo prohánět po silnici v Újezdu pod Troskami stádo krav. Ani v tomto případě nebyli policisté úspěšní a žádné dojnice na silnici nenašli. Pouze několik krav se páslo na pastvině za elektrickým ohradníkem.
 
Po poledni vyjeli policisté v Jičíně do Ruské ulice, kde došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Nakonec se oba účastníci na místě dohodli a za asistence policie společně vyplnili euro formulář.
 
Další hlídka vyjela do Vidonic, kde se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal a poté z jednotlivých místností odcizil obrazy, sošky, náboženské předměty , hodiny, LCD televizor, motorovou pilu, vrtačku a další nářadí. Majitelka vyčíslila škodu na částku nejméně 70 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.
 
V podvečerních hodinách upozornil na lince 158  řidič na chování mladé   řidičky, která měla u Nové Paky za jízdy telefonovat  a přitom se měla údajně  „motat“ z jedné strany na druhou. Hlídka, která vyjela na místo, řidičku zastavila a zkontrolovala.   Té se kontrola nelíbila a z přítomnosti policistů byla velmi rozladěná.
 
Do výkonu trestu odnětí svobody  se evidentně nechtělo dvaačtyřicetiletému muži z Kopidlenska, který měl 1. března nastoupit do věznice v Hradci Králové. Nástupu se úspěšně vyhýbal až do včerejšího dne, kdy si pro něj domů přijela policejní hlídka spolu s psovodem a služebním psem. V okamžiku, kdy je muž zaregistroval, vyběhl ven z garáže, přeskočil plot a utíkal přes zahradu směrem do polí. Zde však jeho „úprk“ ukončil služební pes, který ho hravě doběhl a zadržel. Po provedených úkonech pak policisté muže   eskortovali  do Vazební věznice v Hradci Králové.
 
V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona v Jičíně do jedné ze středních škol, kde dosud neznámý pachatel odcizil během dne ze společné šatny pánské sportovní boty Nike Air Mogan černobílé barvy s červenými tkaničkami v hodnotě nejméně 1.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku. 
 
Po půlnoci se dostavil na policii v Nové Pace silně opilý šestapadesátiletý muž s tím, že se dostal do rozepře se svými sousedy. I když mu policisté téměř nerozuměli, přesto mu poradili, jak má ve věci  postupovat. Zda to muž pochopil, není jisté. Jisté ale je, že venku přes služebnou stálo jeho osobní motorové vozidlo Renault X53, se kterým následně  odjel směrem do centra města. Po ujetí několika metrů ho však zastavila policejní hlídka, která v jeho dechu naměřila přes 2.3 promile alkoholu. Na svoji obhajobu muž  pouze uvedl, že v noci nejdříve  vypil několik piv a čtyři odlivky vodky a potom se dostal do rozepře se sousedy. Vzhledem k tomu, že se nutně potřeboval poradit, jak na ně, skočil do vozidla a vyrazil na obvodní oddělení, kde nakonec skončil déle než předpokládal. 
I když jednání řidiče bylo korektní a slušné, přesto s ním měli policisté plné ruce práce. Muž totiž velmi těžce komunikoval,  nepamatoval si  co řekl a během výslechu neustále usínal. Po probuzení musel dlouho zaostřovat, a když došlo na podpis, tak nebyl schopen udržet tužku. Nakonec mu policisté sdělili ve  zkráceném přípravném řízení  podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
nprap. Hana Klečalová
5. 5. 2010

vytisknout  e-mailem