Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Zloději a opilci měli svůj den 

 
V úterý 16. února přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
Na nefunkční světelné signalizační zařízení umístěné na železničním přejezdu v obci Kněžnice upozornilo v dopoledních hodinách několik řidičů. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o poruchu, ale o pravidelnou údržbu, kterou zde prováděli pracovníci drah a přitom testovali i funkčnost zařízení.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží, kde dosud neznámý zloděj odcizil zákaznici peněženku, kterou měla uloženou v kapse bundy. Spolu s ní tak přišla o osobní doklady, peníze a platební kartu. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Další zloděj úřadoval v obchodním domě v Hořicích, kde rovně okradl jednu ze zákaznic. V tomto případě využil její nepozornosti a v nestřeženém okamžiku jí z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, odcizil peněženku. V té měla kromě peněz i osobní doklady a další písemnosti. Majitelka vyčíslila škodu na částku téměř 2 tisíce korun.
 
V odpoledních hodinách se potácel kolem jedné z restaurací v Jičíně na Husově třídě notně opilý muž.Vzhledem k tomu, že zde slovně napadal kolemjdoucí, vyjela na místo policejní hlídka, která mu nejdříve řádně domluvila, a poté mu vysvětlila, jak se má na veřejnosti chovat.     
 
„Dusná“ atmosféra panovala v podvečerních hodinách v jedné z heren v Hořicích, kde se do sebe „pustili“ dva hosté. Spor vznikl ohledně peněz, které si mezi sebou v minulosti půjčovali a teď je chtěl jeden z nich vrátit. Vzhledem k tomu, že dlužník peníze neměl, došlo mezi nimi ke konfliktu. Nakonec se oba uklidnili a hernu opustili.
nprap. Hana Klečalová
17. 2. 2010

vytisknout  e-mailem