Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Úder pěstí do oka nemůže vyřešit sousedský spor 

 Ve středu 9. června se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. 

Velmi teplého a slunného počasí využili mnozí k procházkám přírodou. Jedním z nich byl i majitel osobního vozidla Opel Corsa, který vyrazil do Prachovských skal.  Vozidlo, ve kterém ponechal na odiv kolemjdoucím batoh, zaparkoval na kraji lesa. Jaké bylo jeho překvapení, když se   po hodině vrátil a přitom zjistil, že má u vozidla  rozbité okno a batoh, který ležel na zadním sedadle, je pryč. Takto lákavé kořisti zřejmě neodolal dosud neznámý pachatel, který se zavazadla zmocnil. Spolu s ním si tak přišel na několikatisícovou hotovost, mobilní telefon  a další věci. Majitel vyčíslil škodu na částku nejméně 5 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže.

Před sedmou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní motorové vozidlo Renault 19, které řídil šestadvacetiletý muž. Poté, co ho muži zákona vyzvali, aby předložil svůj řidičský průkaz,  s ledovým  klidem uvedl, že žádný  nevlastní. Svým jednáním se tak dopustil přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a o jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
V odpoledních hodinách upozornila obsluha jedné z restaurací v Hořicích na několik žen, které měly obtěžovat hosty. Údajně jim měly prodávat reklamní zboží a tím   rušily  celý chod restaurace. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se oznámení nezakládá až tak na pravdě. V restauraci totiž nikdo nic neprodával, pouze venku v blízkosti  vchodu stály tři ženy, které nabízely kolemjdoucím zdarma časopisy s náboženskou tématikou.
 
Velké dusno  zřejmě „přispělo“ ve večerních hodinách k sousedským neshodám v malé obci na Novopacku. Předmětem sporu se v tomto případě stala chodba, kterou vytírala osmapadesátiletá žena. Než byla s prací hotova,  vešel do domu její,  o  dvanáct let mladší soused, který se chtěl dostat do svého bytu. Vzhledem k tomu, že podlaha nebyla ještě suchá, odmítla ho žena pustit dovnitř. Muž však neviděl důvod, proč by nemohl jít do svého bytu a konflikt byl na světě. V tomto případě měla evidentně  „navrch“ žena, která svému sousedovi nejdříve sprostě vynadala   a potom ho dokonce udeřila pěstí do oka. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Během dne vyšetřovali muži zákona několik dopravních nehod, kde kterým došlo ve Valdicích, v Jičíně, v Hořicích a nedaleko obce Zboží, kde třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Golf zřejmě dostal vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy smyk, který nevyrovnal, přejel do protisměru, kde narazil do vzrostlého stromu. Při nehodě utrpěla jeho sedmnáctiletá spolujezdkyně zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
10. 6. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem