Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Opilec chtěl rozhřešení 

Ve čtvrtek 12. srpna nestačili policisté vyjíždět k dopravním nehodám. Řidiči „bourali“ jak na hlavních tazích, tak i na vedlejších silnicích. Na vině byla rychlá jízda, nepozornost, ale i alkohol. Následky nehod nebyly naštěstí tragické. 
 
Před devátou hodinou ranní vyjeli muži zákona do Hořic, kde došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Poté pokračovali do Ostroměře, kde se pro změnu srazily tři vozy – osobní, dodávka a nákladní. První z nich zastavilo před křižovatkou a řidiči dalších dvou už nestačili dobrzdit. Účastníci obou nehod se nakonec na místě domluvili a společně vyplnili záznam o dopravní nehodě na euroformulář.
 
Před polednem šetřili policisté krádež osobního vozidla Škoda Fabia, které odcizil dosud neznámý zloděj v obci Zelenecká Lhota. Majitel tak přišel nejen o vozidlo, ale i o věci uložené uvnitř. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 153 tisíc korun.  
 
Pocity bezmoci a vzteku zažíval v dopoledních hodinách chovatel exotického ptactva v Kumburském Újezdu, který našel svou voliéru prázdnou. Během noci mu z ní dosud neznámý zloděj odcizil andulky, korely a čínské křepelky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách úřadoval u jednoho ze supermarketů v Nové Pace dosud neznámý pachatel, který zde odcizil dámské jízdní kolo Superior stříbrné barvy. V krádeži mu nezabránil ani lankový zámek, kterým si majitelka kolo v hodnotě 3 tisíc korun zajistila. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Po poledni vyjeli muži zákona spolu s hasiči do Rohoznice, kde při sekání obilí došlo zřejmě od kombajnu k požáru slámy. Včasným zásahem hasičů se podařilo oheň včas zlikvidovat. K žádným škodám na zdraví a  majetku tak nedošlo.
 
Kolem odstavených vozidel houbařů u obce Dachova se velmi podezřele pohybovala  po třinácté hodině skupinku osob snědé pleti. Hlídka, která vyjela na místo, už nikoho podezřelého nezastihla a ani vozidla nejevila známky poškození.
 
Odpoledne pak došlo k dopravním nehodám v Jičíně, v Kopidlně a v Chroustově, kde dvacetiletý řidič narazil osobním vozidlem Hyundai Lantra do stromu. Hrůzostrašně vyhlížející nehoda si nakonec vyžádala „jen“ dvě lehká zranění.
 
Silnice zasypaná sutí překvapila po čtrnácté hodině motoristy ve Staré Pace. Na vině byla porucha nákladního vozidla, ze kterého se během jízdy suť vysypala. O úklid vozovky se nakonec postarali pracovníci správy a údržby silnic.
 
Dva hafani  zaběhli ve  večerních hodinách na dvůr rodinného domu v Dřevěnicích a nechtěli se hnout.  Majitel nemovitosti jim poskytl večeři a přístřeší. Komu asi roční pejskové rasy golden retriever patří, se prozatím nepodařilo zjistit.  Ani jeden z nich totiž nemá žádné identifikační označení.
 
V noci ještě rušila parta opilých mladíků noční klid v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Hlídka, která vyjela na místo, všem řádně domluvila.
 
Před čtvrtou hodinou ranní se nutně potřeboval vyzpovídat silně opilý muž v Lázních Bělohradě. Z tohoto důvodu se vydal na místní faru, kde bouchal na dveře. Svým hlukem probudil pouze hospodyni, která se pochopitelně bála, a tak vše oznámila na policii. Mezitím i on sám volal na linku 158 s tím, že se potřebuje vyzpovídat ze svých hříchů a že mu farář nechce otevřít dveře. Dále uvedl, že se bude řídit heslem „bouchej a bude ti otevřeno“. I když se mu policista snažil vysvětlit, že v tuto dobu se mu nebude na faře nikdo věnovat, přesto si trval na svém. Vzhledem k tomu, že si nedal říct, vyjela na místo policejní hlídka. A tak se zpověď nekonala před farářem, ale před policisty. Ti mu ale stejně nerozuměli, neboť vlivem přemíry vypitého alkoholu velmi těžce artikuloval. Nakonec mu vysvětlili, aby si přišel pro rozhřešení, až bude střízlivý. Překvapivě vše pochopil a odešel domů.      
nprap. Hana Klečalová
13. 8. 2010
 

vytisknout  e-mailem