Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Žena si chtěla koupit užovku 

 
Ve čtvrtek 11.června byl z pohledu policistů na Jičínsku klid.
 
V ranních hodinách vyšetřovali muži zákona v Jičíně krádež osobního motorového vozidla Škoda Octavia bílé barvy, které odcizil dosud neznámý pachatel před jedním z domů v Jarošovské ulici. Předtím se zloděj pokusil odcizit dalších pět osobních vozidel Škoda Octavia, ovšem bez úspěchu. Celková škoda byla vyčíslena na čtvrt milionu korun.
Následně vyjeli muži zákona do Sobčic, kde v blízkosti splavu unikal plyn. Nešlo o žádnou závadu, ale o běžnou údržbu ze strany plynáren.
Do výkonu trestu odnětí svobody se evidentně nechtělo dvacetiletému mladíkovi z okresu Jičín. Vzhledem k tomu, že se od dubna letošního roku nástupu vyhýbal, doprovodilo ho do Věznice v Hradci Králové sami policisté.
V odpoledních hodinách vypátrali sobotečtí policisté třiapadesátiletého muže z Prahy, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. 
Po čtrnácté hodině vyjeli muži zákona spolu s hasiči na Holínské předměstí, kde spadla poryvem větru na   branku u mateřské školy silná větev. Hasiči se postarali o její úklid.
Následně na to pokračovali policisté na Lidické náměstí, kde asistovali při otevření bytu, který si majitelka nešťastnou náhodou zabouchla. Uvnitř zůstal uvězněn její pes, který se zřejmě bál, neboť silně štěkal. Nakonec na místo dorazili i hasiči, kteří ženě pomohli zámek překonat.
Ve večerních hodinách se domáhala notně opilá žena vstupu do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. O její návštěvu však neměli pracovníci místní ostrahy zájem, neboť se zde v minulosti dopustila několika krádeží. Nakonec odešla se svými,   ještě víc opilými kamarády neznámo kam.  
V noci asistovali muži zákona při převozu agresivní pacientky z Hořic do jičínské nemocnice. Následně na to pohřešoval muž ze Sobotky svoji manželku a syna. Vypátrat jejich pobyt nebylo až tak těžké, neboť oba byli v ranních hodinách hospitalizováni v nemocnici v Mladé Boleslavi.
Na rušení nočního klidu upozornila před půlnocí na lince 158 žena z Jičína, které se nelíbilo, že skupinka tří mladíků popíjí na Lidickém náměstí alkohol a přitom dělají velký hluk. Hlídka, která vyjela na místo, mladíkům důrazně domluvila.
Na linku 158 volala hodinu po půlnoci neznámá žena s tím, že bydlí na ubytovně a ostatní nájemníci ji chtějí vyhodit. Dále uvedla, že má spoustu hodných zvířat, o které se velmi pečlivě stará a dává jim pravidelně jíst. Policista ženu uklidnil a vysvětlil, že ji nikdo v noci z  ubytovny nevystěhuje. Z přístupu policisty měla žena evidentní radost, a tak se ho ještě dotázala, zda by si mohla koupit užovku. Na to jí službu konající důstojník sdělil, že si klidně může hada koupit, ale musí mít pro něj vhodné ubytování.
nprap. Hana Klečalová
12. 6. 2009
   
 

vytisknout  e-mailem