Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Dva se prali a třetí měl bouli na hlavě 

 
Ve středu 17. února přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, prováděli šetření k přečinům, přestupkům a k dalším kriminálním deliktům.
 
V ranních hodinách se   muži zákona zaměřili na řidiče, kteří stále nedodržují pravidla silničního provozu. Kontrolovali nejen doklady opravňující k řízení vozidla, ale i povinnou výbavu a používání bezpečnostních pásů. Velkou pozornost věnovali dodržování stanovené rychlosti jízdy v obci i mimo obec a v neposlední řadě je zaměstnali  řidiči, kteří za jízdy telefonovali s přístrojem v ruce. Celkem odhalili sedmnáct přestupků, kdy ve čtrnácti případech věc vyřídili na místě v blokovém řízení a zbylé tři postoupili ke správnímu řízení.
 
Po šesté hodině ranní vyjeli policisté do Podhorního Újezdu, kde se neznámý pachatel vloupal do osobního motorového vozidla Kia Cerat. Uvnitř vše rozházel, a poté z jeho středové části odcizil přední panel autorádia. Po zadokumentování případu se muži zákona přemístili do Úlibic, kde se rovněž neznámý pachatel vloupal stejným způsobem do osobního motorového vozidla Opel Astra. V tomto případě uvnitř odcizil brusku Hitachi. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku téměř 13 tisíc korun.
 
Před sedmou hodinou ranní vyšetřovali muži zákona v Jičíně v ulici U Stadionu krádež rybářských prutů, které odcizil dosud neznámý pachatel v jedné ze sklepních kójí. Celkem si odnesl šest prutů i s navijáky, a k tomu ještě spací pytel. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 40 tisíc korun.
 
V dopoledních hodinách se obrátil na policii v Jičíně podvedený muž, který si prostřednictvím internetového obchodu zakoupil grafickou kartu Sapphire v hodnotě téměř 3 tisíce korun. I když hned vybrané zboží uhradil, přesto ho do dnešního dne neobdržel. Zřejmě „naletěl“ podvodníkovi, který pouze inkasoval peníze, ale zboží nikdy nezaslal. Podobně podvedených zákazníků je totiž víc než dost. Případ šetří muži zákona jako podezření z podvodu.
 
Na nevhodně zaparkované osobní motorové vozidlo v Nové Pace v Achátové ulici upozornili na lince 158 místní občané. Vzhledem k tomu, že vozidlo stálo přímo před popelnicemi, které nemohli popeláři vyvézt, vyjela na místo policejní hlídka, která věc vyřídila blokovou pokutou. 
 
Tři děvčata ve věku 10 až 13let se vydala v odpoledních hodinách do jednoho z obchodních domů v Nové Pace. V oddělení cukrovinek si dívky vybraly čokoládu, kterou však neměly v úmyslu uhradit. Jedna z nich si pamlsek uschovala do kapsy, a poté se vydaly k pokladnám. Dlouho se však z lupu neradovaly. Za pokladní zónou je totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Přivolaná hlídka věc vyřídila na místě, kdy odcizená čokoláda putovala zpět do regálu a dívky do rukou rodičů, kteří jim zajisté vysvětlili, jak se mají v obchodě chovat .
 
Rušný večer měli v jednom z bytových  domů v Hořicích na sídlišti Pod Lipou, kde se do sebe „dali“ bývalý a současný přítel místní slečny. Oba se „midlili“ hlava nehlava. Do incidentu občas zasáhl i známý jednoho z nich, který nakonec skončil s pořádnou  boulí na hlavě. Během „mely“ totiž upadl na schody a přitom se udeřil do hlavy. Slečna, kvůli které zřejmě vše začalo, stála po celou dobu raději opodál. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Zmrzlou hroudu sněhu hodil ve večerních hodinách dosud neznámý vandal do okna jednoho z bytů v Jičíně v Železničářské ulici, které tímto rozbil. I když majitel bytu vše nejdříve oznámil na policii, přesto nakonec přítomnost hlídky nežádal.
nprap. Hana Klečalová                  
18. 2. 2010

vytisknout  e-mailem