Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

Bezdomovci se hádali o lavičku 

 
V úterý 22. června se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. V ranních hodinách vyšetřovali muži zákona  několik dopravních nehod, ke kterým došlo v Nové Pace, v Libuni, v Hořicích a v Libáni.
 
V dopoledních hodinách se obrátil na linku  158 řidič osobního vozidla s tím, že na silnici u obce Vřesník leží srnka, která má zřejmě zlomenou nohu.  Na místo se dostavil zástupce místního mysliveckého sdružení, který se o zraněné zvíře postaral.
 
V noci z pondělí na úterý úřadoval v Kopidlně dosud neznámý pachatel, který odcizil z rozestavěného rodinného domu měděné okapové žlaby v délce nejméně 15 metrů a dva okapové kotlíky. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku téměř 5 tisíc korun. Kde žlaby končily, a kdo má jejich krádež na svědomí, teď vyšetřují kopidlenští policisté.
 
Jízdu na kole nezvládl v odpoledních hodinách osmačtyřicetiletý cyklista ve Staré Pace, který v Revoluční ulici narazil do chodníku. Přitom ztratil rovnováhu a upadl na zem. Při pádu utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Hlídka, která vyjela na místo, se ani moc nedivila, že muž havaroval. Před jízdou totiž navštívil  místní restauraci, kde se důkladně  posilnil alkoholem. Provedená dechová zkouška  u něj prokázala přes 2.9 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. 
 
Po sedmnácté hodině vyšetřovali muži zákona krádež mobilního telefonu Sony Ericsson, který odcizil dosud neznámý pachatel z lavičky na fotbalovém hřišti v obci Podhradí.  Majitel vyčíslil škodu na částku  nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.    
 
V podvečerních hodinách se hádali na jičínském vlakovém nádraží dva bezdomovci, muž a žena. „Hulákali“ na sebe a vzájemně se vyhazovali z lavičky. Hlídka, která vyjela na místo, oběma řádně domluvila. Poté již byl naprostý klid.
 
Před jednadvacátou hodinou se obrátil na linku 158 muž z malé obce na Novopacku s tím, že jeho soused řeže dřevo a on nemůže spát. Službu konající policista mu vysvětlil, že noční klid začíná až od dvaadvacáté hodiny a  tudíž se soused ničeho nedopouští. Na to oznamovatel odvětil, že nemá hodinky, a tak  nemůže vědět, kolik je hodin.
 
Ve tři hodiny ráno  kontrolovala policejní hlídka v obci Mladějov osobní motorové vozidlo Mazda MX 3, které řídil šestadvacetiletý muž. Během kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která u něj prokázala přes 0.3 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
nprap. Hana Klečalová
23. 6. 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem