Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Jičínsku

O opilce opět nebyla nouze 

 
V pondělí 15. února byl na Jičínsku z pohledu policistů klid.
 
Po osmé hodině ranní vyšetřovali muži zákona dopravní nehodu u obce Třebnouševes, kde pětatřicetiletý řidič osobního vozidla Opel Combo zřejmě vjel v pravotočivé zatáčce do zledovatělé koleje, ze které nemohl vyjet. Poté se částečně dostal do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla Ford Focus. Při nehodě utrpěl řidič fordu lehké zranění, se kterým byl převezen na ošetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.
 
V dopoledních hodinách zaměstnal   policisty sedmačtyřicetiletý muž. Terčem jeho  útoku se stala kůlna na soukromém pozemek u jednoho z rodinných domů v Jičíně v Dělnické ulici. K jeho smůle ho přímo při činu přistihl majitel objektu, který vše oznámil na policii. Hlídka, která vyjela na místo, muže zadržela a následně převezla na služebnu. Zde si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu porušování domovní svobody a pokusu krádeže.
 
V dopoledních hodinách zaparkoval v Jičíně v Šafaříkově ulici řidič osobní vozidlo Ford Escort takovým způsobem, že ostatní řidiči nemohli téměř ulicí projet. Věc na místě vyřídili strážníci městské policie.  
 
V Hořicích na Gothardě našel v odpoledních hodinách jeden z místní občanů mobilní telefon Nokia s vloženou SIM kartou. Přístroj následně odevzdal na Policii ČR, která věc eviduje jako nález.
 
Večer řešili muži zákona manželské neshody v Jičíně. Vše začalo oznámení ženy, která na lince 158 uvedla, že jí manžel fyzicky napadl a navíc ji vyhodil z bytu. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila zajímavé skutečnosti. Manžel oznamovatelky byl v naprostém klidu, což se nedalo říci o jeho ženě, která byla pod vlivem alkoholu. Navíc se dozvěděli, že celá roztržka vznikla ohledně drahé sady nádobí na vaření, kterou si žena objednala na splátky, aniž by se poradila se svým manželem. Ten takový nákup považoval za úplně zbytečný. Svůj názor nezměnil ani poté, kdy mu žena vysvětlila, jak nutně nádobí potřebuje. Případ evidují muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po půlnoci vyjeli policisté v Jičíně na Lidické náměstí, kde se v jedné z restaurací nepohodl opilý muž se svojí, ještě více opilou přítelkyní. Proč se vlastně hádali a co bylo příčinou jejich konfliktu, se nakonec muži zákona nedozvěděli. A tak alespoň oběma na místě řádně domluvili.  
nprap. Hana Klečalová
16. 2. 2010

vytisknout  e-mailem