Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloděj ukradl pečivo za 400 korun 

Ve středu (4. 11. 2009) zadokumentovali královéhradečtí muži zákona 25 přestupků a 4 nově spáchané trestné činy. Policisté šetřili případy převážně majetkové povahy a drobné krádeže v obchodech. Policejní hlídky prověřovali i tři hlášení o narušení občanského soužití. Dopravní přestupky byly opět na předních místech policejní statistiky. Osm řidičů nerespektovalo dopravní značení a tři nebyli během jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Při silniční kontrole policisté zjistili u dvou vozidel nevyhovují technický stav. Většina přestupků byla řešena na místě, a to blokovou pokutou. Dopravní policisté řešili pouze dvě havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu v regionu.
 
V ranních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o krádeži pečiva v ulici Hradecká v Třebechovicích pod Orebem. Vedoucí potravin na místě policistům vypověděla, že před otevřením prodejny šla vyzvednou přepravky s pečivem, které byly uloženy venku za obchodem. K jejímu překvapení však byly prázdné. Neznámý zloděj pravděpodobně využil příležitosti a pečivo ukradl. Předběžná škoda byla stanovena na 400 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Po deváté hodině vyjížděla policejní hlídka k oznámení o krádeži v obchodě v ulici Kutnohorská v Hradci Králové. Muži zákona na místě zjistili, že mladý muž navštívil obchod, kde sebral zboží v hodnotě za více jak 200 korun. Lup si ukryl do kalhot a chtěl projít bez zaplacení přes pokladnu. Úmysl se mu však nezdařil a skončil v rukou policistů. Zloděj na místě dostal pokutu ve výši 1.000 korun.
 
Odpoledne šetřila skupina dopravních nehod havárii na křižovatce ulic K Zastávce a Spořilovská v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo tím, že řidič osobního vozidla Ford Escort zastavil před křižovatkou, poté se rozjel, ale zřejmě přehlédl motocyklistu jedoucího po hlavní. Došlo ke střetu obou vozidel. Při dopravní nehodě utrpěl motorkář zranění, se kterým byl hospitalizován v královéhradecké nemocnici. Řidič osobního auta podstoupil orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla vyčíslena na 28.000 korun.
por. Marta Trávníčková
5. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem