Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Za benzin nezaplatil a ujel  

V pondělí (31. 5. 2010) přibylo do policejních evidencí celkem 32 přestupků a 16 nově spáchaných trestných činů. Vedle drobných krádeží zboží obsadily přestupky v dopravě přední místa v policejní statistice, kdy třináct řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Mezi další prohřešky šoférů patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, jízda bez dokladů či rozsvícených světel nebo špatný technický stav provozovaných vozidel. Přestupky se podařilo vyřešit na místě blokovou pokutou. Policisté územního odboru Hradec Králové vyšetřovali trestnou činnost převážně majetkového charakteru, mezi kterou patřily i tři drobné krádeže zboží v obchodech. Skupina dopravních nehod během dne vyjížděla ke třem oznámeným haváriím, při kterých nikdo nebyl zraněn. Hmotná škoda způsobená nehodami dosáhla 350.000 korun.
 
Po třinácté hodině se na třebechovické policisty obrátila starší žena s případem krádeže věcí z kůlny domu. K události došlo v Třebechovicích pod Orebem a okradená seniorka vypověděla, že uplynulý den si do kůlny u domu uložila své kolo. Všechny věci uvnitř byly na svém místě a v pořádku. Následující den v dopoledních hodinách se důchodkyně do kůlny vrátila a zjistila, že uvnitř neznámý zloděj ukradl náhradní motor k pile, pětadvacet metrů kabelku a jednu starší brusku. Okradená žena nebyla schopná vyčíslit současnou hodnotu odcizených věcí, a proto byla ponechána odbornému vyjádření. Policisté případ zatím šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého zloděje vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Odpoledne zaměstnal královéhradecké policisty případ krádeže pohonných hmot z čerpací stanice v ulici Koutníkova v Hradci Králové. Událost krátce po půl druhé na policii oznámila obsluha stanice. Prodavačka policistům vypověděla, že k čerpací stanici přijelo osobní vozidlo Ford Escort, ze kterého vystoupil neznámý mladík. Do nádrže vozidla natankoval více jak 47 litrů benzinu v hodnotě téměř 1.600 korun. Po odebrání pohonných hmot mladík na nic nečekal, nasedl do vozidla a z čerpací stanice bez zaplacení ujel. Policisté případ v současné době šetří jako přestupek proti majetku, za který hrozí ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
Případ krádeže jízdního kola ze dvora jedné z královéhradeckých středních škol vyšetřovali policisté odpoledne, kdy se na ně obrátil okradený muž. K události vypověděl, že v ranních hodinách na svém kole do areálu školy přijel. Bicykl odstavil do stojanu, řádně ho zabezpečil lankovým zámkem a odešel. V průběhu dopoledne se pro kolo vrátil, ale ve stojanu nenašel ani kolo, ani zámek. Neznámému zloději se kolo zřejmě zalíbilo, a tak násilím překonal zámek a bicykl byl jeho. Okradený majitel vyčíslil způsobenou škodu na 20.000 korun. Policisté případ řádně zadokumentovali a po pachateli pátrají. V současné době skutek vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Odpoledne přišla na obvodní oddělení nešťastná paní oznámit krádež peněženky, o kterou přišla při návštěvě lékaře v Hradci Králové. Policistům vypověděla, že kolem třinácté hodiny přišla do čekárny, ale své kabelce zřejmě nevěnovala dostatečnou pozornost a jednou se dokonce od tašky na chvíli vzdálila. Vhodné příležitosti využil neznámý lapka a z kabelky peněženku sebral. Žena tak přišla o peněženku, kde měla uloženou finanční hotovost a osobní doklady. Lapka svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Muži zákona případ zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého zloděje vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
1. června 2010

vytisknout  e-mailem