Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Víkend ve znamení dopravních nehod 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 26.1.2009 se policisté Královéhradecka potýkali s řadou dopravních nehod s opravdu vážnými následky.

V pátek 23.1.2009 v ranních hodinách v Holohlavech řidič vozidla Opel nepřizpůsobil rychlost jízdy a stavu vozovky, dostal smyk a převrátil vozidlo na střechu. Provedená dechová zkouška neprokázala přítomnost alkoholu. Řidič byl převezen rychlou zdravotní službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Vzniklá škoda činní 150 tisíc korun.

V pátek 23.1.2009 po desáté hodině dopolední vyjížděli policisté k vážné dopravní nehodě na ulici Palackého v Hradci Králové. Řidič si při couvání s nákladním vozidlem nevšiml ženy za vozidlem a srazil ji. Při pádu na vozovku se dostala pod středovou část vozidla, a tak nebyla přímo přejeta kolem vozidla. Žena se snažila upozornit řidiče voláním o pomoc, ale ten v kabině vozu nic neslyšel. Po zastavení vozidla kolemjdoucími občany se řidič vozidla snažil ženě poskytnout první pomoc. Ženu odvezla rychlá záchranná služba. Dechová zkouška nepotvrdila přítomnost alkoholu u řidiče.


Další výjezd královéhradeckých policistů byl ihned v poledne pátečního dne. Řidič sanitního vozidla za použití výstražného světla modré barvy, doplněné zvláštním zvukovým zařízením, vjel do křižovatky na signál s červeným světlem „ Stůj“. V tu dobu vjel do křižovatky také řidič osobního vozidla Swift. Sanitní vůz skončil po nárazu na levém boku. Došlo k lehkému zranění řidiče záchranné zdravotní služby. Vzniklá škoda činí 330. tisíc korun.


V nočních hodinách v pátek 23.1.2009 došlo k dopravní nehodě s úmrtím. V Lhotě u Libčan vjel mladý muž ve voze Opel z nezjištěných příčin do protisměru a tím došlo ke srážce s nákladním vozidlem Renault. Řidič osobního vozidla na místě zemřel.

V sobotu 24.1.2009 v dopoledních hodinách došlo k nehodě s těžkým zraněním. V křižovatce Levín - Olešnice nedal řidič nákladního vozidla přednost řidiči jedoucího po hlavní silnici a přivodil boční srážku. Osádce osobního automobilu způsobil vážné zlomeniny. Vzniklá škoda činí 103 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení v Chlumci nad Cidlinou vyloučili dechovou zkouškou přítomnost alkoholu.

V nedělním ránu 25. ledna 2009 policisté přijali hlášení o nálezu osobního vozidla, které čelně vrazilo do stromu. Vozidlo bylo bez řidiče. Následným šetřením policisté vypátrali řidiče vozidla a vyzvali ho k dechové zkoušce. Mladý řidič nadýchal 1,47 promile alkoholu v dechu. Uvedl, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Vzniklá škoda se pohybuje nad 50 tisíc korun.

Policie České republiky denně apeluje na ukázněnost účastníků silničního provozu.

 

V průběhu víkendu policisté Královéhradecka vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti mladíka, který byl v registru celostátního pátrání. Znojemští kriminalisté vyhlásili po mladíkovi pátrání pro útěk z Výchovného ústavu mládeže Višňová. Policistům se podařilo mladíkovi překazit nepovolené cestování na autobusové zastávce u Dvora v Hradci Králové.

 

Vandalství na hřbitově zaznamenal správce hřbitova v Plotišti nad Labem a přivolal policisty Královéhradeckého kraje. Neznámý pachatel poškodil dva náhrobky vyvrácením ozdobných sloupků a desku se jmény. Toto vandalství přivodilo nemilé trápení majitelům náhrobků. Škoda zatím není vyčíslena. Tento případ se šetří pro podezření z vandalství a poškozování cizího majetku.

 

 

vytisknout  e-mailem