Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Pozor na ponechání volně odložených věcí  

Ve čtvrtek (8. 7. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali 8 nově oznámených trestných činů a 26 přestupků. Na celkovém počtu přestupků se především jednalo o porušení pravidel silničního provozu a dále jsou zastoupeny přestupky proti majetku, nebo veřejnému pořádku. U dopravních přestupků, se jednalo například o nedodržení ustanovení dopravního značení, špatný technický stav vozidel, nepoužití bezpečnostních pásů. Policisté přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou, například přestupek muže který rušil noční klid byl vyřešen pokutou ve výši 1.000 korun. Skupina dopravních nehod vyjížděla k celkem čtyřem dopravním nehodám, u kterých byly dvě osoby zraněny a celková škoda se vyšplhala téměř na částku 90.000 korun.

V dopoledních hodinách podvodník vylákal z poctivé seniorky, která byla nakupovat 500 korun. Po nákupu v jednom z hradeckých obchodních domů oslovil před jejím domem seniorku muž ve věku okolo 40 let, vysoký 180 cm sportovní postavy, tmavých vlasů oblečen v modrém triku a tmavých kalhotách. Tento se představil jako ostraha obchodního domu, s tím, že paní má uhradit pokutu za odcizení zboží. V tu chvíli si zřejmě neuvědomila, že ostraha není oprávněna ukládat pokuty. Seniorka si byla jistá, že nic neodcizila, ale nakonec údajnému strážníkovi dala 500 korun. Policie po podvodníkovi pátrá a věc šetří jako přestupek proti majetku.

Na krádež jízdního kola uzamčeného k zábradlí u jednoho hradeckého obchodu stačilo zloději jen 10 minut. Jízdní kolo zn. Heavy Tools, na kterém byla instalována dětská sedačka, zlákalo lapku, který z místa odcizil i zámek, kterým bylo jízdní kolo uzamčené. Cyklistce, která jela nakupovat i se svou dcerou tak vznikla škoda ve výši 8.000 korun. Věc je evidována jako přečin krádeže, za který hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Krádež se stala během chvíle menší nežli jedna minuta. V jiném hradeckém obchodním domě byla okradena nakupující přímo na prodejní ploše. Při nakupování používala nákupní vozík, na který si odložila svou kabelku. Nejdříve navštívila sektor ovoce a zeleniny, kde chvíli vybírala. Však ještě v této části prodejny si všimla, že její kabelka na nákupním vozíku není. V kabelce měla mimo dokladů, ještě mobilní telefon, brýle a v peněžence finanční částku 12.000 korun. Událost strážci zákona šetří jako přečin krádeže.

V podvečerních hodinách přijali hradečtí policisté oznámení o krádeži volně odloženého telefonu. O tento přišel sportovec, který trénoval na hřišti a svůj telefon měl odložený v nedalekém přístřešku u hřiště. Když z hřiště odcházel tak zjistil, že telefon, který měl sice uschovaný pod odloženým oděvem, nemá a tak věc oznámil na obvodním oddělení. Věc je šetřena jako přestupek proti majetku, kdy při dopadení lapky mu hrozí pokuta až do výše 15.000 korun.

Jinou krádež odložené věci přišel oznámit muž o půl desáté večer. Tentokrát se jednalo rovněž o volně odložený předmět, kterým však byla taška. Zloděj byl vybíravý a nevzal celou tašku. Během hodiny, kdy se muž osvěžoval ve vodě, z tašky odcizil mobilní telefon a dále MP 3 přehrávač. Mimo starostí s blokací simkarty a pořízení nového telefonu a přehrávače vznikla muži škoda ve výši 3.000 korun.
 

nprap. Jan Čížkovský
9. 7. 2010

vytisknout  e-mailem