Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Prodejní stánek před zlodějem neobstál 

Ve čtvrtek (22. 4. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 44 přestupků a 16 nově spáchaných trestných činů. Prohřešky některých neukázněných řidičů obsadily přední místa v policejní statistice, kdy sedm řidičů bylo potrestáno za nerespektování dopravního značení. Osm řidičů se před jízdou zapomnělo připoutat a šest motoristů při kontrole nepředložilo doklady potřebné k řízení vozidla. Muži zákona se při silničních kontrolách také zaměřili na technický stav vozidel, kdy v osmi případech přišli na vážné nedostatky. Přestupky se podařilo vyřešit na místě, a to blokovou pokutou. Policisté územních odborů se zabývali trestnou činností převážně majetkové povahy, mezi kterou patřilo i pět drobných krádeží v obchodech. Skupina dopravních nehod ve čtvrtek vyjížděla pouze k jedné oznámené havárii, při které nebyl nikdo zraněn, ale hmotná škoda na vozidlech přesáhla 200.000 korun. Dopravních policisté se věnovali kontrolám a dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu v regionu.
 
Po deváté hodině vyjížděla policejní hlídka prověřit oznámení o vloupání do prodejního stánku v ulici Kubelíkova v Třebechovicích pod Orebem. Na místě již čekal majitel, který k případu vypověděl, že večer stánek zavřel. Prodejnu řádně zabezpečil a odešel domů. Následující den se k prodejně vrátil, ale tam ho čekalo nemilé překvapení. Neznámého lapku nezastavily ani mříže, kterými je zabezpečená výloha. Okno rozbil a poté stačilo jenom natáhnout ruku a z kasy odcizit finanční hotovost ve výši 2.500 korun. Stranou zájmu zloděje nezůstal ani odložený mobilní telefon. Majitel stánku vyčíslil škodu na ukradené hotovosti a rozbité výloze na 4.500 korun. Policisté místo činu řádně ohledali a v současné době případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pokud se podaří neznámého lapku dopadnout, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody nebo propadnutí věci.
 
Po osmé hodině vyhledala pomoc policistů okradená žena, která přišla o své kolo u obchodu v ulici Revoluční v Novém Bydžově. Paní vypověděla, že ráno přijela před obchod a bicykl odstavila do stojanu. Před odchodem ještě kolo zabezpečila lankovým zámkem a bez obav odešla na nákup. Po krátké chvíli se paní pro kolo vrátila, ale stojan před obchodem byl prázdný. Neznámého zloděje neodradil ani zámek, kterým byl bicykl uzamčen, a to si odvedl. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 3.050 korun. Strážci zákona skutek šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení si může lapka ve správním řízení vysloužit až patnáctitisícovou pokutu.
 
Dopoledne přivolala ostraha obchodu na Gočárově třídě v Hradci Králové policejní hlídku k případu krádeže zboží. Na místě však čekala pouze ostraha obchodu, ale zloděj nikde. Prodavačka policistům vypověděla, že obchod navštívil mladý muž. Zákazník však svým roztěkaným chováním vzbudil její pozornost. Mladík se v obchodě zdržel jen pár minut, ale stačil na prodejní ploše sebrat celkem sedm lahviček s parfémy v hodnotě více jak 3.000 korun. Lup si schoval pod bundu a chtěl nepozorovaně opustit prodejnu. Za kasou byl osloven členem ostrahy a vyzván k prohlídce. Lapka se zalekl a z prodejny utekl. Muži zákona na místo okamžitě vyrazili, ale povedený zákazník se i s ukradeným zbožím se ztratil v davu. Policisté případ zaevidovali jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí zloději parfémů ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Ve třináct hodin vyjížděla skupina dopravních nehod k havárii, ke které došlo na silnici I/33 směr Jaroměř před odbočkou na obec Předměřice nad Labem. K nehodě došlo pravděpodobně tím, že řidič osobního vozidla Alfa Romeo náhle zabrzdil a zezadu do něho narazilo vozidlo Ford Focus. Srážce se nevyhnulo ani vozidlo Peugeot Partner, které zezadu narazilo Focusu. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Všichni řidiči na místě podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda způsobená havárií byla stanovena na 225.000 korun.
 
Odpoledne řádil neznámý vandal na parkovišti obchodního centra na Brněnské ulici v Hradci Králové. Na parkovišti si vyhlédl odstavené osobní vozidlo Škoda Fabia, kterému rozbil trojúhelníkové okénko zadních dveří. Majitel vozidla vypověděl, že se vzdálil jen na několik minut. Následnou kontrolou poškozený zjistil, že se z vozidla nic neztratilo. Vandal však svým protiprávním jednáním způsobil škodu na rozbitém okénku ve výši 1.000 korun. Policisté událost šetří jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
23. dubna 2010
 

vytisknout  e-mailem