Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Motorista zřejmě nezvládl řízení 

První květnové pondělí (3. 5. 2010) přibylo do policejních evidencí celkem 38 přestupků a 10 nově spáchaných trestných činů. Policisté územního odboru šetřili množství přestupků některých neukázněných řidičů. V pěti případech nebyla kontrolovaná vozidla v odpovídajícím technickém stavu. Osm šoférů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení a další tři byli potrestáni za jízdu bez bezpečnostních pásů. Přestupky se podařilo vyřešit na místě blokovou pokutou. Stranou zájmu policistů nezůstaly ani tři oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod v průběhu dne vyjížděla k šesti nehodám, při kterých pět osob utrpělo zranění, a hmotná škoda přesáhla 540.000 korun. Dopravní policisté se během dne také věnovali dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu v regionu.
 
Před devátou hodinou dopolední vyjížděla policejní hlídka k případu krádeže zboží v obchodě na Rašínově třídě v Hradci Králové. Na místě již čekala ostraha obchodu se zadrženým sedmatřicetiletým mužem. Povedený zákazník navštívil místní obchod a na prodejní ploše sebral celkem devět počítačových her na DVD nosičích v celkové hodnotě přesahující 7.500 korun. Svůj lup si nepozorovaně ukryl do přineseného batohu a poté prošel před pokladnu bez zaplacení. Ostraha prodejny však byla v pohotovosti, muže zkontrolovala a ukradené zboží u něho nalezla. Výtečník tak skončil v rukou policistů, kteří mu ještě téhož dne sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muži zákona v případu konají zkrácené přípravné řízení. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody nebo propadnutím věci.
 
Odpoledne vyjížděla skupina dopravních nehod ke střetu dvou osobních vozidel u obce Vysoká nad Labem na Královéhradecku. K nehodě došlo zřejmě tím, že řidič vozidla Škoda Fabia nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a při průjezdu zatáčkou najel na pravou krajnici, kde dostal smyk. Škodovka následně smykem přejela do protisměru, kde se střetla s vozidlem Volkswagen Transportér. Řidič Fabie při nehodě utrpěl vážné zranění, se kterým byl hospitalizován v královéhradecké nemocnici. Muž řídící Transportér z nehody vyvázl bez zranění a na místě podstoupil orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Zda byl řidič Škody Fabie v době nehody pod vlivem alkoholu, prokáže až laboratorní zkouška jeho odebrané krve. Celková škoda způsobená havárií byla vyčíslena na 410.000 korun.
 
V podvečer vyhledala pomoc policistů mladá žena s případem vloupání do sklepní kóje domu v ulici Štefánikova v Hradci Králové. K události vypověděla, že uplynulý den sklep kontrolovala a vše bylo naprosto v pořádku. Následující den se paní v odpoledních hodinách vrátila a následnou kontrolou kóje zjistila, že zmizelo pánské jízdní kolo. Neznámý zloděj si sklep zřejmě vyhlédl, vnikl dovnitř a bicykl si odvedl. Majitelka kola vyčíslila způsobenou škodu na 15.000 korun. Muži zákona místo činu řádně ohledali a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případě dopadení hrozí zloději až tříletý pobyt ve vězení.
por. Marta Trávníčková
4. května 2010
 

vytisknout  e-mailem