Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Krádeže kabelky a hudební aparatury uložené ve vozidlech  

Během čtvrtka 9. září 2010 přijali královéhradečtí policisté oznámení o 9 nově spáchaných přečinech, ke kterým provedli nezbytná šetření, ohledání a další potřebné úkony. Jednalo se například o přečiny krádeže spáchané vloupáním, a to do vozidel či sklepních kójí, zanedbání povinné výživy, neoprávněné užívání cizí věci, nebo přečin zpronevěry. Dále zaevidovali 34 přestupků, kdy většiny se dopustili řidiči motorových vozidel. Mimo řidičů se přestupků dopustili i tři osoby, které se chtěli neprávem obohatit krádeží zboží v obchodech. Při těchto, nebo po jejich spáchání byli přistiženi a za přestupek krádeže jim byla uložena bloková pokuta.
Policisté rovněž řešili tři přestupky proti občanskému soužití, kdy u těchto byl důvod spor o užívání cesty, pomluvy nebo urážky.
Při jedné ze silničních kontrol prováděných policisty, byl zjištěn jeden řidič, který řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 0,39 promile, muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a celá věc bude postoupena správnímu orgánu.
Policisté skupiny dopravních nehod vyjížděli ke 4 dopravním nehodám, při nichž došlo ke zranění 3 osob. Škoda se při těchto dopravních nehodách vyšplhala na částku 130 tisíc korun.
Během dne strážci zákona vypátrali dvě osoby v celostátním pátrání. Na prvního muže byl vydán příkaz k zatčení a ve druhém případě se jednalo o svěřence výchovného ústavu, který zařízení svévolně opustil.

Krátce před osmou hodinou ranní přijali policisté obvodního oddělení v Hradci Králové oznámení o vloupání do sklepní kóje. Nemilé překvapení čekalo ráno na ženu, která chtěla na svém jízdním kole jet do práce. Visací zámek a laťkové dveře jízdní kolo neubránily před neznámým pachatelem, který si ze sklepní kóje odnesl jak jízdní kolo zn. Kellys, ale také visací zámek, kterým byla kój uzamčená. Za přečin krádeže spáchané vloupáním hrozí tomu, kdo jej spáchal trest odnětí svobody až do výše 2 let.

V době mezi desátou a jedenáctou hodinou řešili královéhradečtí policisté hned dvě krádeže jízdních kol. V obou případech se jednalo o přestupky proti majetku. První jízdní kolo majitel postrádal ve stojanu u jedné z královéhradeckých středních škol a druhé jízdní kolo neznámý lapka odcizil ze společné kolárny domu. Zloděje v obou případech nezastavil ani lankový zámek, kterým majitel zabezpečil kolo proti odcizení. Tomu kdo odcizil jízdní kolo zn. Ravo nebo zn. Condor hrozí pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Na obvodní oddělení v Chlumci nad Cidlinou přišel v odpoledních hodinách řidič vozidla Škoda Fabia, který buď při jízdě z Prahy ztratil tabulku registrační značky, nebo mu jí neznámý poberta odcizil na parkovišti před obchodem. Po provedeném šetření a ohledání místa bylo policisty po dané registrační značce vyhlášeno celostátní pátrání.

Ve večerních hodinách přijali policisté z Holohlav a Nechanic oznámení o krádeži věcí z vozidel. V prvním případě si neznámý pachatel, potom co násilně vnikl do vozidla, odnesl reproduktory, zesilovač a další elektroniku. Krádeží a poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 36 tisíc korun. V druhém případě se jedna houbařka přesvědčila o tom, že auto není trezor. Její kabelka, kterou ponechala uloženou ve vozidle na kraji lesa, zlákala nenechavce, který si ji potom co poškodil vozidlo, odnesl. Ten kdo si kabelku odnesl, způsobil škodu krádeží a poškozením vozidla celkem ve výši 15.300 korun, může být potrestán až dvouletým trestem odnětím svobody.

nprap. Jan Čížkovský
10. září 2010
 

vytisknout  e-mailem