Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Chuť na sladké byla silnější 

V úterý (8. 9. 2009) šetřili policisté z Královéhradecka 30 přestupků a 13 nově spáchaných trestných činů. Nejvíce přestupků řešili muži zákona v dopravě, kdy většina deliktů byla řešena na místě, a to blokovou pokutou. Mezi nejčastější prohřešky motoristů patří – nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení, jízda bez rozsvícených světel a nevyhovující technický stav vozidla. U jednoho motoristy policisté při běžné silniční kontrole zjistili požití alkoholu před jízdou. Další dva přestupky se týkaly narušení občanského soužití. Dopravní policisté šetřili nehody a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
V brzkých ranních hodinách šetřili policisté krádež vloupáním do skladu prodejny v ulici Hradecká v Třebechovicích pod Orebem. Neznámý zloděj násilím vnikl do venkovního skladu prodejny potravin. Prodavačka policistům sdělila, že ze skládku zmizelo 37 kusů sladkého pečiva. Pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 390 korun.
 
V osm hodin vyjížděli královéhradečtí policisté k hlášení o neoprávněném odběru elektrické energie v ulici Dvorská v Hradci Králové. Pracovník energetické společnosti prováděl běžnou kontrolu odběrového místa. Zjistil, že v místech, kde byl elektroměr není něco v pořádku. Neznámý pachatel neodborným zásahem napojil neměřený vodič k hlavnímu jističi a neoprávněně odebíral elektřinu. Zloděj svým činem způsobil distribuční společnosti škodu ve výši 180.000 korun.
 
Před polednem byli přivoláni muži zákona k případu krádeže zboží v prodejně v ulici Edvarda Beneše v Hradci Králové. Mladý muž navštívil prodejnu potravin, kde si pod mikinu schoval krabičku s pomazánkou a polévku v sáčku. Muž prošel přes pokladnu bez zaplacení, kde byl zadržen pracovníkem prodejny. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení a mladík je vyšetřován na svobodě. Muž odcizil zboží v hodnotě 39 korun.
 
Půl hodiny po čtrnácté hodině přišel na obvodní oddělení III ohlásit nešťastný mladík krádež jízdního kola v ulici Hradecká v Hradci Králové. Muž policistům vypověděl, že ráno si své jízdní kolo řádně uzamkl k zábradlí a odešel. Odpoledne ho však čekalo nepříjemné překvapení. Kolo bylo pryč. Neznámého zloděje nezastavil ani zámek, kterým bylo kolo uzamčeno, a bicykl ukradl. Majitel vyčíslil celkovou škodu na kole a zámku na 3.100 korun.
 
Odpoledne přijali královéhradečtí muži zákona oznámení o krádeži nafty na čerpací stanice v ulici Koutníkova v Hradci Králové. Obsluha stanice policistům vypověděla, že ke stojanu přijelo osobní vozidlo, řidič vystoupil a začal tankovat naftu. V prodejně bylo v tu dobu množství zákazníků, a proto obsluhující personál ani nezaznamenal, že někdo ujel bez zaplacení. Pozdější kontrolou zařízení však krádež odhalili. Neznámý zloděj bez zaplacení natankoval 45 litrů nafty a tím způsobil škodu ve výši téměř 1.200 korun.
 
V sedmnáct hodin vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod ke střetu vozidel v katastru obce Třebechovice pod Orebem. K dopravní nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Třebechovice pod Orebem a Štěnkov. Řidič nákladního vozidla předjížděl kolonu vozidel a z boku narazil do vozidla Riat Marea, které odbočovalo na křižovatce vlevo. Došlo ke střetu obou vozidel. Nákladní auto se převrátilo na bok a zůstalo stát napříč přes vozovku. Oba řidiči podstoupili dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Oba motoristé vyvázli z dopravní nehody s lehkým zraněním a byli převezení do královéhradecké nemocnice. Celková škoda byla vyčíslena na 230.000 korun.
por. Marta Trávníčková
9. září 2009

vytisknout  e-mailem