Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Krádež 110 balení žvýkaček  

Během včerejšího dne 21. 10. 2010 přijali královéhradečtí policisté oznámení o 14 trestných činech. U těchto ve většině převládala trestná činnost majetkového charakteru. Dále bylo vzato do evidencí 22 přestupků. Těchto se převážně dopustili neukáznění řidiči, kteří například nedodržovali ustanovení dopravních značek, nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy, jeli v protisměru nebo se otáčeli v řízené křižovatce. Policisté dále řešili přestupky proti občanskému soužití, krádeže zboží na prodejních plochách obchodů, krádež jízdního kola, nebo krádež tabulky registrační značky.
Holohlavští policisté vypátrali muže v celostátním pátrání, a to při řešení dopravní nehody, kterou zřejmě zavinil řidič vozidla, se kterým se muž vezl.

Dopravní policisté vyjížděli k 4 dopravním nehodám, při kterých došlo ke zranění 3 osob, a výše škody se vyšplhala na částku téměř 470 tisíc korun.
K nehodě, při které vznikla škoda na vozidlech 420 tisíc korun, zřejmě došlo tak, že řidič tahače zn. Man s návěsem narazil do nákladního vozidla zn. Iveco, které stálo ve světelné křižovatce na červený signál stůj na ulici Rašínova v Hradci Králové. Vozidlo zn. Iveco vlivem nárazu dále narazilo do před ním stojícího vozidla zn. Suzuki. Řidič vozidla zn. Iveco byl zraněn.
Ke škodě 400 korun a k jednomu zranění došlo při dopravní nehodě v Hradci Králové, ul. A. Dvořáka. Při této došlo ke střetu dvou cyklistů. K nehodě pravděpodobně došlo tak, že jeden z cyklistů při jízdě od nadjezdu, přes železniční trať narazil do stojícího cyklisty a následně upadl na cyklistickou stezku. Zraněn byl přijíždějící cyklista a došlo k poškození obou jízdních kol.
U obou zmíněných nehod byl alkohol vyloučen orientační dechovou zkouškou.

Chvíli po půlnoci kontrolovali dopravní policisté vozidlo zn. Mercedes, jehož řidič brázdil ulice města Hradec Králové pouze s rozsvícenými parkovacími světly na vozidle. Po předložení potřebných dokladů, byl řidič vyzván k dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota 1,67 promile alkoholu v krvi. Vzhledem k tomu byl vyzván k lékařskému vyšetření, kterému se podrobil na protialkoholní záchytné stanici, kde se i do rána vyspal. Chvíli po tom co se probudil, podal k dané věci vysvětlení a po další chvíli si převzal Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz. Nezodpovědný řidič může být za své chování potrestán až jednoletým odnětím svobody.

Alkoholu přebral i 25 letý muž, který přišel v odpoledních hodinách oznámit krádež věcí z batohu. K detailům průběhu krádeže toho moc neřekl, jelikož jak on sám uvedl, tak požil větší množství alkoholu, hodinu po půlnoci ulehl na lavičku a na dvě hodiny usnul. Po probuzení zjistil, že mu z batohu, který měl odložen na zemi, neznámý zloděj vzal peněženku s třemi tisíci korunami, doklady, listiny, klíč od motorového vozidla a dále mobilní telefon. Případ je vyšetřován jako přestupek proti majetku, za který může být potrestán ten, kdo jej spáchal, až patnáctitisícovou pokutou.

Velký zájem o žvýkačky, ale málo peněz měl zřejmě 34 letý muž. Tento navštívil jeden z hradeckých hypermarketů, kde si celkem 110 kusů balení žvýkaček uložil do své tašky a pak opustil prodejní plochu, aniž by žvýkačky uhradil. Za touto jej však zastavil člen bezpečnostní agentury. Na místo se dostavila hlídka policie, která po patřičných výsleších a úkonech přestupek krádeže oznámila správnímu orgánu. Za přestupek proti majetku - tomu, kdo úmyslně způsobí škodu na cizím majetku krádeží lze uložit pokutu do 15 tisíc korun.

Na tři tuny litinového a železného šrotu odcizil neznámý „sběrač“ z areálu firmy v Třebechovicích pod Orebem. Ke krádeži takového množství materiálu pro tavení neznámému lapkovi stačil čas od odpoledne do rána druhého dne tedy 21. 10. 2010. Policisté na místě provedli ohledání místa činu, šetření a po zloději pátrá. Za přečin krádeže hrozí tomu, kdo ji spáchal až dvouletý pobyt za mřížemi.


nprap. Jan Čížkovský
22. října 2010
 

vytisknout  e-mailem