Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Odložená kabelka nalákala zloděje 

Druhé červnové pondělí (14. 6. 2010) přineslo do policejních evidencí celkem 31 přestupků a 13 nově spáchaných přečinů. Vedle majetkové trestné činnosti nejvíce zaměstnávaly královéhradecké policisty přestupky v dopravě. V průběhu dne pokutovali šest řidičů za nerespektování dopravního značení. V pěti případech nebyla kontrolovaná vozidla v odpovídajícím technickém stavu. Čtyři šoféři při silniční kontrole nepředložili doklady potřebné k řízení a další dva zapomnětliví řidiči se před jízdou nepřipoutali bezpečnostním pásem. Přestupky se podařilo vyřešit na místě blokovou pokutou. Oznámení o třech případech narušení občanského soužití prověřovali během dne policejní hlídky. Skupina dopravních nehod vyjížděla celkem k sedmi oznámeným haváriím. Jedna osoba utrpěla zranění a hmotná škoda přesáhla 500.000 korun. Dopravní policisté se také věnovali dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu v regionu.
 
Krátce po páté hodině ranní vyjížděla policejní hlídka k případu vloupání do dvou osobních vozidel na parkovišti v ulici Palackého v Třebechovicích pod Orebem. Na místě řádně provedli ohledání obou vozidel a zjistili, že neznámý zloděj násilím vnikl do osobního vozidla Opel Vectra, kde z kabiny ukradl autorádio. Se svým lupem se však nespokojil, a proto ve svém řádění pokračoval na opodál stojícím vozidle Citroen Berlingo. Opět násilně přes okénko dveří vnikl dovnitř, kde sebral okružní a přímočarou pilu. Jeden z majitelů policistům vypověděl, že uplynulý den své vozidlo odstavil na parkovišti, řádně ho zabezpečil a odešel domů. Následující ráno se na parkoviště vrátil a zjistil, že mu neznámý zloděj rozbil okénko u vozidla a z kabiny ukradl rádio. Majitelé obou vozidel vyčíslili způsobenou škodu celkem na 16.500 korun. Policisté místo činu řádně zadokumentovali a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla před devátou dopolední ke střetu dvou vozidel u obce Všestary na Královéhradecku. K havárii došlo pravděpodobně tím, že řidička vozidla Volkswagen Caddy se dostatečně nevěnovala řízení a na rovném úseku silnice narazila do stojícího nákladního vozidla Volkswagen Crafter. Z dopravní nehody oba řidiči vyvázli bez zranění a na místě podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda způsobená havárií se vyšplhala na 320.000 korun.
 
Až dva roky za mřížemi hrozí neznámému zloději za krádež jízdního kola v areálu královéhradecké nemocnice. V podvečer událost na policii oznámil okradený mladík, který vypověděl, že odpoledne na svém kole do areálu přijel. Bicykl odstavil do stojanu, řádně ho zabezpečil zámkem a odešel na vyšetření. Během půl hodiny se ke stojanu vrátil, ale svůj bicykl tam již nenašel. Neznámému zloději se jeho kolo zřejmě zalíbilo, a tak překonal lankový zámek a kolo si odvedl. Okradený cyklista vyčíslil způsobenou škodu na 20.300 korun. Policisté událost šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po zloději pátrají.
 
Případ krádeže kabelky vyšetřovali královéhradečtí policisté večer, kdy se na ně obrátila okradená důchodkyně, která o tašku přišla na parkovišti obchodního domu na Brněnské ulici v Hradci Králové. Policistům sdělila, že po nákupu v obchodě přejela s vozíkem na parkoviště. Kabelku si odložila na vozík a začala skládat nakoupené zboží do vozidla. Poté vozík vrátil, nasedla do auta a odjela domů. Až před domem si vzpomněla, že jí chybí kabelka. Okamžitě se na parkoviště obchodu vrátila, ale po kabelce nikde ani památka. Neznámého lapku odložená taška zlákala, a tak ji ukradl. Nešťastná seniorka přišla o kabelku, kde měla uloženou peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a mobilní telefon. Celkovou škodu žena vyčíslila na téměř 16.000 korun. Strážci zákona skutek šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě dopadení hrozí zloději dva roky odnětí svobody.
por. Marta Trávníčková
15. června 2010
 

vytisknout  e-mailem