Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

V úterý převládala majetková trestná činnost  

V úterý (15. 6. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 34 přestupků a 11 nově spáchaných trestných činů. Přestupky některých neukázněných řidičů patřily mezi ty častější, kdy muži zákona udělili pěti řidičům pokutu za nerespektování dopravního značení. Ve čtyřech případech nebyla kontrolovaná vozidla v odpovídajícím technickém stavu. V sítích policejních hlídek uvízl i jeden motocyklista, který neměl při jízdě ochrannou přilbu. Přestupky se podařilo vyřešit na místě blokovou pokutou. Policisté územního odboru během dne vyšetřovali trestnou činnost, která měla převážně majetkový charakter. Skupina dopravních nehod vyjížděla pouze ke dvěma oznámeným haváriím, při kterých nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla vyčíslena na 13.000 korun.
 
Dvacet minut po poledni oznámil starší muž na linku 158 poškození dveří jeho zahradní chatky. K události došlo v zahrádkářské kolonii na břehu řeky Labe. Na místo okamžitě vyrazila policejní hlídka, kde již vyčkával oznamovatel. Policistům vypověděl, že před několika dny na zahrádce byl a před odjezdem chatku řádně zabezpečil. V úterý dopoledne se na zahradu opět vrátil, kde ho však čekalo nepříjemné překvapení. Dveře zahradní chatky našel poškozené. Neznámý vandal svým protiprávním jednáním způsobil škodu na dveřích ve výši 3.000 korun. Strážci zákona případ řádně zaevidovali a současné době ho šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého pachatele vypátrat, hrozí mu ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
Odpoledne vyhledal pomoc policistů student jedné z královéhradeckých středních škol, který přišel oznámit zcizení jeho bot ze šatny. Policistům vypověděl, že ráno si své boty uložil do šatny ve škole a odešel na vyučování. Po výuce se do šatny vrátil, ale uložené boty tam již nenašel. Neznámému zloději se právě jeho boty zalíbily, a tak vnikl do šatny a obuv si odnesl. Okradený školák vyčíslil způsobenou škodu na 1.500 korun. Policisté případ vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí ve správním řízení pokuta ve výši 15.000 korun.
 
Případem krádeže peněženky se chlumečtí policisté zabývali odpoledne, kdy na služebnu přišla okradená mladá žena. Strážci zákona z výpovědi ženy zjistili, že se během nákupu v místním obchodě stala terčem útoku neznámého zloděje. Krátce po poledni se paní vydala společně se svým dítětem na nákup. Kabelku si zavěsila na kočárek a věnovala se výběru zboží. V průběhu nakupování se od kočárku několikrát vzdálila. Nestřeženého okamžiku zřejmě využil neznámý pachatel a z kabelky nepozorovaně vytáhl peněženku. Nic netušící maminka přešla k pokladně, aby vybrané zboží zaplatila, ale peněženku již v tašce nenašla. Paní tak přišla během několika vteřin o peněženku, kde měla uloženou finanční hotovost a osobní doklady. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí zloději pokuta ve výši 15.000 korun.
 
V podvečer vyrážela policejní hlídka prověřit oznámení o krádeži pohonných hmot z čerpací stanice v Chlumci nad Cidlinou. Na místě je již vyhlížela obsluha stanice, která k události vypověděla, že po devatenácté hodině ke stojanu přijelo osobní vozidlo Opel Kadett. Z auta vystoupil neznámý mladík, který začal tankovat. Po načerpání téměř 41 litrů benzinu nasedl zpět do vozidla a bez zaplacení z čerpací stanice ujel. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 1.300 korunu. Policisté případ zaevidovali a v současné době ho šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
Po dvaadvacáté hodině vyšetřovali nechaničtí policisté vloupání do stavební buňky, která v obci Kunčice slouží jako klubovna v areálu místní jízdárny. Muži zákona místo činu řádně ohledali a zjistili, že neznámý lapka násilím překonal zámek dveří a vnikl dovnitř. V buňce sebral výčepní chladící zařízení na pivo, dvě narážecí bajonetové hlavice a jeden prázdný pivní sud. Provozovatel jízdárny vyčíslil způsobnou škodu, která přesáhla 14.000 korun. Policisté místo činu řádně zadokumentovali a případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
por. Marta Trávníčková
16. června 2010

vytisknout  e-mailem