Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloděj si odnesl kolo za 15.000 korun 

Ve středu (13. 1. 2010) zaměstnalo královéhradecké policisty šetření celkem dvaceti čtyř přestupků a pouze třech nově spáchaných trestných činů. Přestupků neukázněných řidičů přibylo do statistik nejvíce, kdy osm řidičů bylo pokutováno za nerespektování dopravního značení. Čtyři motoristé se vydali na cestu, aniž by se připoutali bezpečnostním pásem. Jeden řidič neměl během jízdy rozsvícená světla a další šofér u sebe neměl doklady potřebné k řízení vozidla. Přestupky byly vyřešeny na místě blokovou pokutou. Muži zákona během dne šetřili případy převážně majetkové povahy, ale také jedno oznámení o narušení občanského soužití. Policejní hlídka během dne vyjížděla ke dvěma drobným krádežím v obchodě, které vyřešila na místě blokovou pokutou. Policisté skupiny dopravních nehod, i přes bohatou sněhovou nadílku, vyjížděli během dne pouze k jedné dopravní nehodě, která se obešla bez zranění osob. Dopravní policisté i nadále upozorňují řidiče, aby svou jízdu přizpůsobili povětrnostním podmínkám. Nebezpečí hrozí zejména v nočních hodinách, kdy by se na povrchu silnic mohla tvořit námraza.
 
Po deváté hodině byla přivolána policejní hlídka k vloupání do rodinného domu v ulici Wonkova v Hradci Králové. Na místě již na policisty čekal mladý muž, který případ oznámil. Policisté místo činu řádně ohledali a zjistili, že neznámý zloděj násilím vnikl do chodby domu, kde ukradl pánské jízdní kolo. Okradený muž vyčíslil způsobenou škodu na kole a poškozených vstupních dveřích na 19.000 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, kdy v případě dopadení by neznámému zloději hrozil až tříletý trest odnětí svobody.
 
Hodinu před polednem se stala mladá žena obětí neznámého zloděje při běžném nákupu v obchodě v ulici Revoluční, Nový Bydžov. Okradená paní přivolala na pomoc policejní hlídku, které sdělila, že dopoledne navštívila místní obchod. U vchodu si vzala vozík a na háček si zavěsila svou kabelku. Při nakupování se věnovala výběru zboží, a toho využil neznámý lapka, který jí z tašky vytáhl peněženku. Nic netušící zákaznice odešla se svým nákupem k pokladně, kde chtěla zboží zaplatit, ale svou peněženku v kabelce hledala marně. Okradená žena tak přišla o peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V   případě dopadení hrozí neznámému zloději až dva roky odnětí svobody nebo propadnutí věci.
 
Odpoledne vyjížděli muži zákona k případu krádeže motocyklu v obci Staré Nechanice. Na policisty již čekal okradený motocyklista, který k případu uvedl, že v listopadu uplynulého roku odstavil svůj motocykl na oplocené zahradě domu svého známého. Motocykl byl pojízdný, ale bez registračních značek. Po několika měsících se pro motorku vrátil, ale ta již na svém místě nestála. Neznámý lapka zřejmě využil příležitosti, že motocykl nebyl řádně zabezpečen zámkem, a tak ho zcizil. Okradený muž vyčíslil způsobenou škodu na 25.000 korun. Policisté případ zaevidovali a po ukradené motorce intenzívně pátrají. Strážci zákona případ šetří pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. V případě dopadení by neznámu zloději mohl hrozit až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
V nočních hodinách královéhradečtí strážci zákona vyšetřovali dvě krádeže pohonných hmot z benzinových čerpacích stanice v Hradci Králové. K prvnímu případu došlo před dvacátou hodinou, kdy k čerpací stanici v ulici Holická přijelo osobní vozidlo. Z auta vystoupil neznámý muž a do kanystrů si natankoval celkem 126 litrů nafty v hodnotě přesahující 3.500 korun. Následně nasedl do vozidla a z čerpací stanice bez zaplacení ujel. Obdobný případ řešili policisté před půlnocí, kdy na čerpací stanici v ulici Koutníkova přijelo stříbrné osobní vozidlo, ze kterého vystoupil neznámý mladík. Do kanystrů v zavazadlovém prostoru auta načerpal celkem 112 litrů motorové nafty v hodnotě 3.300 korun. Drzý motorista na nic nečekal, nasedl do vozidla a z čerpací stanice bez zaplacení ujel. Policisté oba případy šetří jako přestupeky proti majetku. V případě dopadení by zlodějům hrozila ve správním řízení až 15.000 pokuta.
por. Marta Trávníčková
14. ledna 2010

vytisknout  e-mailem