Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Muž přišel o zimní bundu 

V úterý (3. 11. 2009) zaměstnalo královéhradecké policisty šetření devětadvaceti přestupků čtyř nově spáchaných trestných činů. Přestupky v dopravě byly opět na předních místech policejní statistiky. Šestnáct řidičů nerespektovalo dopravní značení, jeden se vydal na cestu bez rozsvícených světel, šest vozidel nebylo v odpovídajícím technickém stavu a jeden motorista nebyl během jízdy přepoután bezpečnostním pásem. Většina přestupků byla řešena na místě blokovou pokutou. Policisté se také zaměřili na chodce, kdy tři hříšníky pokutovali na přecházení vozovky na červenou. Dopravní policisté šetřili havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu.
 
Policisté skupiny dopravních nehod vyjížděli dopoledne k havárii v katastru obce Roudnice na Královéhradecku. K dopravní nehodě došlo tím, že řidič nákladního vozidla Mercedes nedodržel bezpečnou vzdálenost za nákladním vozidlem Iveco, do které zezadu narazil. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn a oba řidiči podstoupili orientační dechovou zkoušku. U řidiče Iveca byla dechová zkouška negativní, ale u řidiče Mercedesu přístroj naměřil 0,70 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědný řidič přišel o řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince a mohl by se vyhýbat správnímu, tak policisté přistoupili k udělení kauce ve výši 20.000 korun. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla stanovena na 155.000 korun.
 
Před polednem přišel na odvodní oddělení 3 ohlásit mladý muž krádež zimní bundy. Mladík policistům k případu vypověděl, že navštívil zdravotnické zařízení na Benešově třídě v Hradci Králové. Bundu si odložil v čekárně a odešel na vyšetření. Nepříjemné překvapení ho však čekalo, když si chtěl bundu vzít. Neznámý pachatel využil příležitosti a bundu ukradl. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši 3.000 korun. Policisté celý případ řádně zadokumentovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
4. listopadu 2009

vytisknout  e-mailem