Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Školák přišel o jízdní kolo 

V úterý (11. 5. 2010) královéhradečtí policisté vyšetřovali celkem 36 přestupků a 10 nově spáchaných trestných činů. Přestupky neukázněných řidičů policisté řešili nejčastěji, kdy osm šoférů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Mezi další prohřešky motoristů patřila jízda bez bezpečnostních pásů, bez dokladů nebo ve vozidle chyběla povinná výbava. Všechny přestupky se podařilo vyřešit na místě blokovou pokutou. Policisty územního odboru zaměstnalo vyšetřování trestné činnosti převážně majetkového charakteru. Stranou zájmu strážců zákona nezůstalo ani jedno oznámeno o narušení občanského soužití. Hlídky Policie ČR byly přivolány také ke dvěma drobným krádežím v obchodě. Skupina dopravních nehodě během dne vyjížděla k šesti oznámeným haváriím, při kterých dvě osoby utrpěly zranění. Hmotná škoda dosáhla 85.000 korun.
 
Po čtrnácté hodině se na policisty obrátila obsluha čerpací stanice s případem krádeže pohonných hmot, ke které došlo v Chlumci nad Cidlinou. Prodavačka k události vypověděla, že ke stojanu přijelo osobní vozidlo Opel Zafira, ze kterého vystoupil neznámý muž. Motorista do vozidla natankoval benzin v hodnotě přesahující 1.200 korun. K údivu prodavačky se muž neodebral do prodejny částku zaplatit, ale nasedl do vozidla a z čerpací stanice bez zaplacení ujel. Policisté případ zaevidovali a v současné době ho šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení může povedený motorista počítat až s patnáctitisícovou pokutou.
 
Odpoledne policejní hlídka vyšetřovala případ, kdy se neznámý zloděj neostýchal krást přímo na dvoře jedné z královéhradeckých základních škol. Ráno, pár minut před začátkem vyučování, přijel student na svém kole do areálu školy. Bicykl odstavil do stojanu, řádně ho zabezpečil zámkem a odešel na výuku. Odpoledne, po skončení vyučování, chtěl na svém kole odjet domů, ale ve stojanu ho již nenašel. Neznámý lapka využil příležitosti, násilím překonal zámek a kolo si odvedl. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 1.500 korun a okradený školák musel domů po svých. Muži zákona událost zaevidovali jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří zloděje kola vypátrat, hrozí mu ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Dvacet minut po patnácté hodině vyjížděla skupina dopravních nehod k havárii v katastru obce Nechanice. K nehodě došlo tím, že řidič osobního vozidla Škoda Octavia z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a skončil až v silničním příkopu. Motorista při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice. Požití alkoholu před jízdou policisté u muže vyloučili orientační dechovou zkouškou. Způsobená škoda na poškozeném vozidle a silničním příkopu přesáhla 80.000 korun.
por. Marta Trávníčková
12. května 2010

vytisknout  e-mailem