Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Z vandala se vyklubal zloděj 

V průběhu úterý (12. 1. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 16 přestupků a 6 nově spáchaných trestných činů. Přestupků v dopravě přibylo do policejních statistiky nejvíce, kdy někteří nezodpovědní řidiči nerespektovali dopravní značení, nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost, před jízdou se zapomněli připoutat bezpečnostním pásem nebo vyrazili na cestu s vozidlem, které nebylo v odpovídajícím technickém stavu. Muži zákona tyto prohřešky vyřešili na místě blokovou pokutou. Policisté obvodních oddělení šetřili případy převážně majetkové povahy, ale také dva případy narušení občanského soužití. Strážci zákona vyřešili dvě drobné krádeže v obchodech, za které udělili dvě blokové pokuty. Během dne se policistům podařilo vypátrat tři osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dopravní policisté vyjížděli pouze k jedné oznámené dopravní nehodě, při které nebyl nikdo zraněn.
 
V dopoledních hodinách vyráželi královéhradečtí policisté prověřit oznámení o vloupání do restaurace na Tylově nábřeží v Hradci Králové. Na místě již čekala provozovatelka pohostinství, která policistům k případu vypověděla, že po deváté hodině přišla před restauraci a hned si všimla rozbité skleněné výplně na dveřích. Nejprve se domnívala, že v nočních hodinách dveře poškodil    neznámý vandal, ale při kontrole kanceláře ji čekalo nepříjemné překvapení. Z vandala se vyklubal zloděj, který z kanceláře restaurace ukradl příruční pokladu s tržbou z uplynulého dne.   Okradená žena předběžně vyčíslila způsobenou škodu na 30.000 korun. Policisté místo činu řádně ohledali a případ zadokumentovali. V současné době policisté událost šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, kdy v případě dopadení hrozí neznámému pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi nebo propadnutí věci.
 
Krátce po poledni vyhledal pomoc policistů obvodního oddělení starší muž s případem poškození jeho vozidla. Motorista policistům sdělil, že své vozidlo zaparkoval v garážích v ulici U Mostku v Hradci Králové. Na Štědrý den (2009) své vozidlo šel překontrolovat a dolít provozní kapaliny. Auto bylo na svém místě a v naprostém pořádku. Jinak tomu však bylo po několika dnech, když se muž do garáží vrátil. Neznámý vandal poškodil světlomety, směrovky, ostřikovače a ještě ukopl zpětné zrcátko. To mu však nestačilo a z vozidla ještě ukradl obě registrační značky. Majitel poškozeného auta vyčíslil způsobenou škodu na 4.500 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Odpoledne policisté řešili další případ poškození vozidla tentokrát v ulici Pilnáčkova v Hradci Králové. Řidič poškozené dodávky policistů vypověděl, že přijel před místní obchod, vozidlo odstavil na parkovišti a odešel. Po chvíli se k autu vrátil a zjistil, že neznámý pachatel poškodil zámky dveří u spolujezdce a bočních dveří. Výše způsobené škody byla ponechána k odbornému vyjádření. Královéhradečtí policisté případ řádně zadokumentovali a v současné době ho šetří jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
13. ledna 2010

vytisknout  e-mailem