Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Odložená ledvinka nalákala zloděje 

První srpnovou středu (4. 8. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 31 přestupků a 9 nově spáchaných trestných činů. Přestupky v dopravě obsadily přední místa v policejních statistikách, kdy mezi ty nejčastější patřila jízda bez dokladů či bezpečnostních pásů, nerespektování dopravního značení, nedodržování nejvyšší povolené rychlosti nebo špatný technický stav provozovaných vozidel. Muži zákona přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou.   Majetková trestná činnost zaměstnala královéhradecké policisty nejvíce, mezi kterou se zařadily i čtyři drobné krádeže zboží v obchodech. Skupina dopravních nehod během dne vyjížděla ke dvěma haváriím. Hmotná škoda způsobená nehodami přesáhla částku 200.000 korun.
 
Před čtrnáctou hodinou odpolední královéhradecké policisty zaměstnal případ poškození pneumatik osobního vozidla Škoda Favorit v ulici Jana Masaryka v Hradci Králové. Událost na policii oznámil majitel auta, který vypověděl, že uplynulý den své vozidlo odstavil na parkovišti. Řádně ho zabezpečil a odešel domů. Následující den v ranních hodinách se k vozidlu vrátil a hned si všiml poškozené pravé přední pneumatiky. Neznámý vandal si právě jeho vozidlo vybral za terč svého útoku a zřejmě v nočních hodinách pneumatiku poškodil. Svým protiprávním jednáním tak způsobil škodu ve výši 1.200 korun. Strážci zákona případ vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který vandalovi hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Odpoledne vyjížděla skupina dopravních nehod k havárii v ulici Úprkova v Hradci Králové. K dopravní nehodě došlo zřejmě tím, že řidička osobního vozidla VW Polo na křižovatce nedala přednost osobnímu vozidlu Nissan Note, které přijíždělo po hlavní silnici. Následně došlo ke střetu obou vozidel. Oba řidiči na místě podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda na poškozených vozidlech dosáhla téměř 140.000 korun.
 
Případem krádeže jízdního kola se muži zákona zabývali po patnácté hodině odpolední, kdy na policejní služebnu přišla událost oznámit mladá žena. Policistům vypověděla, že své jízdní kolo měla uložené na chodbě panelového domu na třídě Edvarda Beneše. Bicykl byl řádně zabezpečen zámkem a ještě v neděli v podvečer stál na svém místě. Následující ráno však na ni čekalo nemilé překvapení. Jízdní kolo již na chodbě nestálo. Neznámého lapku nezastavil ani lankový zámek, který násilím překonal, a kolo si odvedl. Okradená paní vyčíslila způsobenou škodu na 3.200 korun. Muži zákona případ zadokumentovali a v současné době ho vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději hrozí ve správním řízení pokuta až 15.000 korun.
 
Během odpoledne přišel v obci Výrava o svou peněženku neopatrný motorista, který si řádně nezabezpečil své vozidlo a odešel. Muž policistům k případu vypověděl, že vozidlo odtavil u jednoho z domů ve Výravě. Ledvinku s peněženkou odložil na sedadlo spolujezdce a odešel. Vozidlo však zapomněl uzamknout. Snadno dostupný lup tak nalákal neznámého lapku, kterému stačilo pouze otevřít dveře vozidla, a ledvinka s peněženkou byla jeho. Okradený muž během pár chvil přišel o osobní doklady a finanční hotovost. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 260 korun. Policisté událost zadokumentovali a v současné době případ vyšetřují jako přestupek proti majetku. V případě dopadení může lapka počítat až s patnáctitisícovou pokutou.
por. Marta Trávníčková
4. srpna 2010

vytisknout  e-mailem