Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Pozor na krádeže jízdních kol 

Dne 20. 7. 2009 královéhradečtí policisté šetřili 25 přestupků a přijali oznámení o 14 nově spáchaných trestných činech. Přestupky se týkaly drobných krádeží a nedodržování pravidel silničního provozu, které byly většinou řešeny blokovou pokutou.
 
V brzkých ranních hodinách byli policisté přivoláni k vloupání do stavebního stroje v ulici Lišická v Chlumci nad Cidlinou. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do stavebního stroje, kde odcizil sadu nářadí, opravnou sadu na pneumatiky, čelní panel k autorádiu a přepravovací popruh. Celková škoda na odcizených věcech a poškozených zámcích stroje byla předběžně vyčíslena na 60.000 korun.
 
V pondělí ráno šetřili muži zákona na Novobydžovsku vloupání do garáže v obci Hlušice. Neznámý zloděj násilím vnikl do garáže, kde poškodil zámky dveří u zaparkovaného nákladního vozidla, ze kterého dále odcizil přibližně pět set litrů motorové nafty. Pachatel svým jednáním způsobil škodu na zničených zámcích a ukradené motorové naftě ve výši 18.000 korun.
 
V poledne byli přivoláni královéhradečtí policisté k dopravní nehodě v ulici Jana Černého v Hradci Králové. Řidič vozidla VW Transporter se plně nevěnoval řízení a zezadu narazil do vlevo odbočující vozidla Škoda Octavia, které bylo nárazem odhozeno na zaparkované vozidlo Ford Mondeo. Silný náraz poškodil i stojan na kola a další zaparkované vozidlo Peugeot. Řidič Škody Octavia při nehodě utrpěl lehké zranění a následně byl převezen do královéhradecké nemocnice k ošetření. Účastníci nehody podstoupili dechovou zkoušku, která nepotvrdila požití alkoholu před jízdou. Celková škoda na poškozených vozidlech a stojanu na kola byla vyčíslena na 230.000 korun
 
Půl hodiny po poledni přijali královéhradečtí policisté hlášení o vloupání do prodejního stánku v ulici Lhotecká v Hradci Králové. Neznámý pachatel násilím vnikl do stánku, kde odcizil zboží určené k prodeji. Majitel občerstvení stanovil škodu na zboží a poškozeném stánku na 6.000 korun.
 
Odpoledne šetřili policisté na Královéhradecku vloupání do bufetu v ulici Holečkova v Hradci Králové. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do bufetu, kde odcizil lahve s alkoholem, klobásy, cukrovinky a kompresor. Zloděj se se svým lupem nespokojil, prohledal místnost a v neuzamčené zásuvce vzal klíče od dalších místností budovy. Ze skladu potravin dále odcizil patnáct kilogramů klobás a z místnosti údržby gola sadu, vrtačku, hasák, startovací kabely a tři zimní bundy. Způsobená škoda byla vyčíslena na 14.000 korun.
 
V odpoledních hodinách nahlásil starší muž krádež pánského jízdního kola v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Cyklista se rozhodl navštívit obchodní centrum, a proto své jízdní kolo uzamkl před budovou. Po chvíli se muž ke kolu vrátil, ale už ho nenašel. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 9.000 korun.
 
V pondělí odpoledne šetřili policisté krádež finanční hotovosti z pokladny v ulici Josefa Jungmanna v Novém Bydžově. Neznámý pachatel vešel do prodejny a využil otevřených dveří do kanceláře, kde pak z nezabezpečené pokladny odcizil finanční hotovost a mobilní telefon. Majiteli obchodu tak vznikla škoda téměř 13.000 korun.
 
Policisté z obvodního oddělení 1 přijali odpoledne hlášení o krádeži jízdního kola v ulici V Lipkách v Hradci Králové. Mladík se rozhodl nakoupit potraviny, a tak své jízdní kolo odstavil před obchodem. Po nákupu ho však čekalo nemilé překvapení, své kolo již nenašel. Neznámý zloděj svým jednáním způsobil škodu 10.000 korun.
por. Marta Trávníčková
21. července 2009

vytisknout  e-mailem