Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloděj řádil na venkovském hřbitově 

Ve středu (26. 5. 2010) královéhradečtí policisté zaevidovali celkem 44 přestupků a 5 nově spáchaných trestných činů. Prohřešky neukázněných řidičů již tradičně obsadily přední místa v policejních statistikách, kdy devět šoférů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. V osmi případech policisté na kontrolovaných vozidlech nalezli vážné nedostatky v technickém stavu. Tři řidiči se vydali na cestu bez dokladů a dalším čtyřem chyběla povinná výbava ve vozidle. Potrestán byl i jeden chodec, který přecházel přes přechod na červenou. Přestupky byly vyřešeny na místě blokovou pokutou. Policejní hlídky během dne prověřovali pět oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod vyjížděla ke třem haváriím, při kterých naštěstí nebyl nikdo zraněn. Způsobená  škoda dosáhla částky 10.000 korun.
 
V dopoledních hodinách se na policisty obrátila starší žena s případem krádeže dvou uren ze hřbitova v obci Suchá na Nechanicku. Důchodkyně k události vypověděla, že naposledy hřbitov navštívila před několika dny a hrob byl v naprostém pořádku. Jinak tomu však bylo ve středu dopoledne, kdy se na místo opět vrátila. Hned si všimla odsunuté náhrobní desky. Následnou kontrolou seniorka zjistila, že z hrobu zmizely dvě urny s ostatky. Neznámý zloděj ani v tomto případě neváhal, odsunul náhrobní desku a urny si odnesl. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Policisté místo činu pečlivě ohledali a po zloději pátrají. Případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu hanobení lidských ostatků. Pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu až dvě léta za mřížemi.
 
Po třinácté hodině vyjížděla policejní hlídka k případu krádeže jízdního kola, o které přišla starší žena na náměstí 28. října v Hradci Králové. Okradená seniorka vypověděla, že se dopoledne vydala na nákup do obchodního domu. Bicykl odstavila do stojanu, řádně zabezpečila zámkem a odešla na nákup. Přibližně za hodinu se pro kolo vrátila, ale ve stojanu ho již nenašla. Neznámému zloději se bicykl zřejmě natolik zalíbil, že násilím překonal lankový zámek a kolo si odvedl. Nešťastná seniorka tak musela domu po svých a ještě přišla o kolo v hodnotě 3.000 korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení hrozí lapkovi ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
Odpoledne přišel na obvodní oddělení mladý muž oznámit krádež nepojízdného osobního vozidla. Mladík vypověděl, že jeho osobní vozidlo mu vypovědělo službu právě u Správčického rybníku na Královéhradecku. Muž vozidlo odstavil na místo kde nepřekáželo a odešel. Nepříjemné překvapení však na motoristu čekalo, když se pro vozidlo vrátil. Místo, kde vozidlo odstavil, bylo totiž prázdné. Neznámý zloděj využil příležitosti a vozidlo si odvezl. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 2.500 korun. Muži zákona případ šetří jako přestupek proti majetku. Pokud se podaří lapku vypátrat, může počítat až s patnáctitisícovou pokutou.
 
Po sedmnácté hodině byla přivolána policejní hlídka do ulice Ambrožova v Hradci Králové, kde došlo ke krádeži jízdního kola. Okradený muž policistům k případu vypověděl, že v poledne na svém kole přijel do centra města. Bicykl odstavil, řádně zabezpečil zámkem a odešel. Na příhodný okamžik však čekal neznámý lapka, který si bicykl vyhlédl. Násilím překonal lankový zámek a kolo si odvedl. Nic netušící muž se odpoledne pro kolo vrátil, ale to již na místě nenašel. Dosud neznámý zloděj svých činem způsobil škodu téměř 8.500 korun. Policisté případ řádně zadokumentovali a šetří ho pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí trest odnětí svobody v délce dvou let.
por. Marta Trávníčková
27. května 2010
 

vytisknout  e-mailem