Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zmizelo sedm silničních panelů 

V úterý (20. 10. 2009) královéhradečtí policisté zaevidovali 21 přestupků a 7 nově spáchaných trestných činů. Mezi nejčastější přestupky v dopravě opět patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, nerespektování dopravního značení nebo špatný technický stav vozidla. Většinu prohřešků policisté řešili na místě blokovou pokutou. Tři nezodpovědní motoristé řídili vozidlo pod vlivem alkoholu. Muži zákona šetřili případy majetkové povahy a všechny pečlivě zadokumentovali. Dopravní policisté vyšetřovali havárie a dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu v regionu.
 
Muži zákona na Novobydžovku v úterý zaevidovali případ krádeže sedmi silničních panelů z bývalého zemědělského areálu v obci Chotělice. Majitel nemovitosti policistům vypověděl, že ještě před několika dny objekt kontroloval. Silniční panely byly na svém místě uložené v zemi za bývalým kravínem. Nepříjemné překvapení ho však čekalo v pondělí odpoledne, když se na usedlost vrátil. Zjistil, že neznámý zloděj všechny panely ze země vykopal a odvezl. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 21.000 korun.
 
Již v nočních hodinách kontrolovali královéhradečtí policisté řidiče v ulici Durychova v Hradci Králové. Muže vyzvali k předložení dokladů a k orientační dechové zkoušce na alkohol. Přistroj ukázal 1,86 promile alkoholu v dechu. Nezodpovědný motorista byl převezen na lékařské vyšetření, které bylo spojeno s odběrem krve. Muž přišel o řidičský průkaz a policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestního činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Po osmé hodině byli přivoláni muži zákona k vloupání do vozidla v ulici Albertova v Hradci Králové. Nešťastná paní policistům na místě vypověděla, že zaparkovala své vozidlo před mateřskou školkou, řádně ho uzamkla, ale kabelku nechala uvnitř mezi sedadly. Maminka odvedla své děti do školky a během několika minut byla zpět u auta, kde jí čekalo nepříjemné překvapení. Neznámému zloději stačila jen krátká chvíle k tomu, aby násilím vnikl do vozidla a ukradl odloženou kabelku. Mladá žena tak přišla o peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady, klíče a platební karty. Výši škody paní předběžně stanovila na 6.000 korun.
 
Odpoledne ohlásil na obvodní oddělení 3 mladý muž krádež jízdního kola v ulici Sokolská v Hradci Králové. Mladík policistům vypověděl, že dopoledne přijel na kole do areálu královéhradecké nemocnice. Bicykl uložil do stojanu před budovou výukového centra a řádně ho zabezpečil zámkem. Odpoledne chtěl na svém kole odjet, ale již ho nenašel. Neznámého pachatele neodradil ani lankový zámek, kterým bylo kolo uzamčeno, a přesto ho ukradl. Majitel kola vyčíslil způsobenou škodu na 13.000 korun.
 
V podvečer přišel na obvodní oddělení 2 nešťastný muž ohlásit krádež popelnice v ulici Na Dubech v Hradci Králové. Okradený policistům k případu vypověděl, že v pondělí ráno vyvezl plastovou popelnici před dům a odešel do práce. Druhý den v podvečer se muž ze zaměstnání vrátil a zjistil, že popelnice zmizela. Neznámý zloděj popelnici ukradl a tím majiteli způsobil škodu ve výši 900 korun. Muži zákona případ šetří jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
21. října 2009

vytisknout  e-mailem