Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Z vozidla ukradl peněženku a vrtací kladivo 

Ve čtvrtek (22. 7. 2010) zaměstnalo královéhradecké policisty vyšetřování celkem 42 přestupků a 11 nově spáchaných trestných činů. Vedle majetkové trestné činnosti obsadily přestupky některých neukázněných šoférů přední místa v policejních statistikách, kdy čtrnáct řidičů dostalo pokutu za nerespektování dopravního značení. Mezi další časté prohřešky patřilo nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, jízda bez dokladů či chybějící povinná výbava vozidla. V osmi případech nebyla kontrolovaná vozidla v odpovídajícím technickém stavu. Policisté přestupky vyřešili na místě, a to blokovou pokutou. Skupina dopravních nehod během dne vyjížděla ke třem oznámeným haváriím, při kterých dvě osoby utrpěly zranění. Hmotná škoda způsobená haváriemi dosáhla částky 1.700.000 korun.
 
Krátce před osmou hodinu ranní se na královéhradecké policisty obrátil starší muž s případem vloupání do osobního vozidla Renault Kanagoo, které bylo odstavené před domem v obci Černožice. Na místo okamžitě vyrazila policejní hlídka, která provedla řádné ohledání. Majitel auta k případu vypověděl, že uplynulý den své vozidlo odstavil před domem. Auto řádně zabezpečil a odešel domů. Následující den v ranních hodinách se k vozidlu vrátil a hned si všiml rozbitého okénka u spolujezdce. Kontrolou kabiny muž zjistil, že mu neznámý lapka z odkládací skříňky ukradl peněženku. Ukořistěná peněženka mu však nestačila, a tak ještě rozbil okénko pátých dveří vozidla a ze zavazadlového prostoru sebral vrtací kladivo včetně příslušenství. Okradený majitel vyčíslil způsobenou škodu na 6.400 korun. Muži zákona případ v současné době vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Ke krádeži zboží v obchodě byla přivolána policejní hlídka krátce před polednem. K události došlo v jednom z obchodů na Dukelské třídě v Hradci Králové. Na místě již na policisty čekala ostraha obchodu se zadrženou nepoctivou „zákaznicí“, která navštívila místní obchod. Na prodejní ploše sebrala několik kusů kosmetiky v hodnotě přesahující 1.200 korun. Svůj lup si pečlivě uschovala a následně prošla přes pokladní zónu bez zaplacení. Ostrahu prodejny však neoklamala, ta ženu zkontrolovala a ukradené zboží u ní nalezla. Zlodějka si od policistů vysloužila blokovou pokutu a nepoškozené zboží putovalo zpět na prodejní pult.
 
Ve večerních hodinách policisté vyšetřovali případ krádeže jízdního kola, který na služebnu přišel oznámit mladý muž. Majitel bicyklu k události vypověděl, že v odpoledních hodinách přijel do Brněnské ulice v Hradci Králové, kde své kolo odstavil do dvora domu. Kolo zaparkoval do stojanu,  řádně ho zabezpečil zámkem a odešel. Krátce před třiadvacátou hodinou se pro kolo vrátil, ale ve stojanu nenašel ani bicykl, ani zámek. Neznámého lapku zřejmě právě jeho kolo natolik zlákalo, že násilím překonal lankový zámek a bicykl si odvedl. Okradený mladík vyčíslil způsobenou škodu na 4.900 korun. Strážci zákona událost vyšetřují jako přestupek proti majetku. V případě dopadení může zloděj počítat až s patnáctitisícovou pokutou.
por. Marta Trávníčková
23. července 2010

vytisknout  e-mailem