Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloděje nalákaly měděné okapové svody 

Ve středu (3. 3. 2010) přibylo do policejních evidencí celkem 45 přestupků a 7 nově spáchaných trestných činů. Řešení přestupků neukázněných řidičů zaměstnalo policisty nejvíce, kdy v devíti případech udělili pokutu za nerespektování dopravního značení. Tři řidiči se před jízdou zapomněli připoutat a další dva vyjeli bez rozsvícených světel. U šesti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Mezi časté prohřešky motoristů také patří chybějící nebo neúplná povinná výbava vozidla. Strážci zákona drtivou většinu přestupků vyřešili na místě blokovou pokutou. Policisté obvodních oddělení během dne řešili případy převážně majetkové povahy, ale také pět případů narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod během středy vyjížděla ke třem oznámeným haváriím, při kterých byly dvě osoby zraněny a hmotná škoda dosáhla 160.000 korun.
 
Ráno vyjížděli policisté skupiny dopravních k havárii mezi obcí Černilov a Hradcem Králové. K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tím, že řidič osobního vozidla Škoda Octavia začal předjížděl autobus. Nezaznamenal však, že je již předjížděn osobním autem Mazda. Bočnímu střetu obou vozidel již řidiči nedokázali zabránit. Vozidlo Mazda se vlivem nárazu dostalo do smyku, narazilo do boku autobusu a skončilo v poli. Cestou však stačilo ještě poškodit patník a přerazit strom. Motoristé po nehodě podstoupili orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Řidič osobního vozidla Mazda při havárii utrpět zranění a následně byl převezen do královéhradecké nemocnice k ošetření. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla vyčíslena na 60.000 korun.
 
Po sedmé hodině vyhledala pomoc policistů mladá žena s případem krádeže mobilního telefonu. Okradená paní k případu vypověděla, že uplynulý den navštívila jeden z královéhradeckých kulturních domů, kde se účastnila výuky tance. Před zahájením lekce si svůj kabát odložila v šatně vedle tělocvičny a odešla. Nestřeženého okamžiku zřejmě využil neznámý lapka a z kapsy kabátu ukradl mobilní telefon. Po skončení výuky se paní pro kabát vrátila, ale svůj mobilní telefon již v kapce hledala marně. Zloděj svým protiprávním jednáním způsobil škodu, která byla vyčíslena na 1.000 korun. Muži zákona událost zaevidovali a šetří ji jako přestupek proti majetku. Pokud se policistům podaří neznámého zloděje vypátrat mohla by mu ve správním řízení hrozit pokuta ve výši 15.000 korun.
 
Dopoledne zaměstnal policisty Obvodního oddělení Holohlavy případ krádeže okapových svodů ze zahradního domku v obci Smržov. Majitelka chatky k události vypověděla, že před několika dny manžel domek kontroloval. Vše bylo na svém místě a v pořádku. Jinak tomu však bylo v pondělí ráno, kdy manželé kontaktoval soused, který je upozornil na chybějící okapové svody na jejich chatce. Neznámý zloděj zřejmě nedokázal odolat měděnému pokušení ve formě šesti metrů okapových svodů včetně dvou svodových kolen. Okapy z domku odmontoval a společně s nimi beze stopy zmizel. Majitelé zahradní chatky vyčíslili předběžnou výši škody na 3.000 korun. Policisté místo činu řádně zadokumentovali a případ šetří jako přestupek proti majetku. V případě dopadení a prokázání viny hrozí neznámému pachateli pokuta ve výši 15.000 korun.
 
Krádeží plastové popelnice se královéhradečtí policisté zabývali v podvečer, kdy na obvodní oddělení případ oznámil okradený muž. Ke krádeži došlo v ulici Blahoslavova v Hradci Králové a oznamovatel vypověděl, že v pondělí ráno popelnici vyvezl před dům a odešel do práce. V podvečer, když se ze zaměstnání vrátil, ho čekalo nemilé překvapení. Popelnici již před domem nenašel. Neznámý zloděj využil příležitosti, kdy popelnice byla připravená před domem na svoz komunálního odpadu, a tu si odnesl. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 900 korun. Muži zákona případ zaevidovali a šetří ho jako přestupek proti majetku.
por. Marta Trávníčková
4. března 2010
 

vytisknout  e-mailem