Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Vandal rozbil okno a utekl 

Ve středu (9. 12. 2009) královéhradečtí policisté zařadili do evidencí 25 přestupků a 8 nově spáchaných trestných činů. Dopravní přestupky byly na předních místech policejní statistiky, kdy policisté sedm řidičů potrestali za nerespektování dopravního značení. Šest zkontrolovaných vozidel nebylo v odpovídajícím technickém stavu a jeden motorista se vydal na cestu bez rozsvícených světel. Drtivá většina přestupků byla vyřešena na místě blokovou pokutou. V sítích dopravních policistům také uvízl jeden neosvětlený cyklista, který si od policistů vysloužil pokutu. Při silniční kontrole bylo u jednoho řidiče zjištěno požití alkoholu před jízdou. Policisté skupiny dopravních nehod během středy vyjížděli celkem k osmi haváriím.
 
V nočních hodinách královéhradečtí policisté vyjížděli k případu poškození skleněné výplně okna firmy v ulici Resslova v Hradci Králové. Muži zákona místo řádně zadokumentovali a zjistili, že dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna a utekl. Firmě tak způsobil škodu ve výši 3.000 korun a policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Dopoledne prověřovali policisté obvodního oddělení oznámení o poškození okapového svodu v ulici Pardubická v Třebechovicích pod Orebem. Žena, která případ oznámila k případu vypověděla, že uplynulý večer se vrátila domů a okap byl nepoškozený na svém místě. Druhý den ráno však její manžel zjistil, že neznámý pachatel měděný okap poškodil. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu ve výši 1.000 korun.
 
Kolem šestnácté hodiny přišel na obvodní oddělení nešťastný student ohlásit krádež mobilního telefonu z autobusu v ulici Hradecká v Hradci Králové. Mladík k události uvedl, že se ve středu vracel autobusem z výletu. Student z autobusu vystoupil, ale na sedačce zapomněl mobilní telefon. Vzápětí se do autobusu vrátil, ale mobil již nenašel. Neznámý zloděj pravděpodobně využil příležitosti a telefon sebral. Celková škoda na mobilním telefonu byla vyčíslena na 4.800 korun.
 
Před pátou hodinou vyhledal pomoc policistů majitel chatky se žádostí o pomoc s případem poškození dveří v ulici Lesní v Hradci Králové. Policisté provedli šetření na místě a zjistili, že neznámý pachatel poškodil vstupní dveře k chatce. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 2.000 korun. Policisté událost řádně zadokumentovali a případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Ve večerních hodinách vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii před křižovatkou na obec Stará Voda na Královéhradecku. K nehodě došlo tím, že se řidič nákladního vozidla pravděpodobně lekl srny a aby zabránil střetu prudce zabrzdil. Nákladní vozidlo se nekontrolovaně řítilo do protisměru, kde narazilo do hrany silničního příkopu. Řidič „náklaďáku“ nebyl při nehodě zraněn a na místě podstoupil orientační dechovou zkoušku, která neprokázala požití alkoholu před jízdou. Celková škoda způsobená dopravní nehodou byla stanovena na 145.000 korun.
por. Marta Trávníčková
10. prosince 2009

vytisknout  e-mailem