Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Holub střelbu přežil 

Dne 9.7. 2009 zaznamenali policisté na Královéhradecku 31 přestupků, které se týkaly především nedodržování dopravních předpisů a špatného technického stavu vozidel. Osm přestupků bylo majetkové povahy a jeden narušení občanského soužití. Policisté také přijali oznámení o šesti trestných činech. Během dne policisté zaznamenali 88 hlášení na linku 158.
 
V brzkých ranních hodinách přijali královéhradečtí policisté oznámení o vloupání do vozidla VW Polo v obci Chlum. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do vozidla, kde odcizil notebook i s černou brašnou, mobilní telefon a sportovní tašku s oblečením. Zloděj svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 15.000 korun.
 
Dopoledne byli přivoláni policisté k řešení drobné krádeže v obchodním domě v ulici Pilnáčkova v Hradci Králové. Mladší žena byla přistižena při krádeží věcí v obchodě a přivolaní policisté kontrolou zjistili, že na zlodějku bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Příkaz k zatčení vydal Okresní soud v Náchodě, kam byla žena posléze eskortována.
 
V poledne oznámil starší muž krádež svého jízdního kola v ulici Wonkova v Hradci Králové. Okradený muž postavil jízdní kolo k dopravní značce, řádně ho uzamkl a odešel si vyřídit své záležitosti. Když se ke kolu vrátil, čekalo ho nemilé překvapení, kolo bylo pryč. Nešťastný muž odhadl způsobenou škodu na 4.500 korun.
 
Kolem třetí hodiny odpoledne řešili policisté z obvodního oddělení 1 v ulici Sušilova v Hradci Králové poškození vozidla Škoda Fabia. Vozidlo stálo zaparkováno na vyhrazeném parkovišti, a přesto neznámý vandal rozbil stahovací okénko u pravých zadních dveří auta. Z vozidla se nic neztratilo, avšak škoda na rozbitém okénku byla stanovena na 3.000 korun.
 
Odpoledne byli přivoláni policisté z Novobydžovska k prošetření přestupku proti majetku v obci Ohnišťany. Mladý muž si zakoupil několik chovných holubů. Sledoval je jak přistávají na střeše sousedního domu, když vzápětí uslyšel výstřel ze vzduchové pistole. Jeden z holubů byl postřelen a spadl na zem. Neznámý pachatel svým činem způsobil škodu ve výši 300 korun.
 
V podvečer šetřili policisté dopravní nehodu v ulici Karla IV. v Hradci Králové, kde neznámá řidička osobního vozidla Honda CR-V objížděla zaparkované vozidlo BMW a zachytila levé vnější zrcátko „bavoráku“. Nezodpovědná řidička nezastavila a z místa nehody ujela. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a celková škoda na vozidle BMW byla stanovena na 15.000 korun.
por. Marta Trávníčková
10. července 2009
 

vytisknout  e-mailem