Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Vloupání do vozidel 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 16. 2. 2009 se policisté Královéhradecka nejčastěji zabývali vloupáním do osobních automobilů.
Dále operační oddělení linky 158 zaznamenalo časté hlášení vloupání do sklepních prostor.

V pátek 13. 2. 2009 v ranních hodinách si majitelka vozidla zaparkovaného v ulici Pod Loretou v Chlumci nad Cidlinou všimla rozbitého okénka u svého vozidla. Událost okamžitě ohlásila na policejní oddělení. Zloděj ženě odcizil autorádio s CD přehrávačem. Vzniklá škoda se pohybuje kolem 5.000 korun.

Další hlášení pátečního rána přijali policisté v ulici Jilmová v Hradci Králové. Majitel při příchodu ke svému autu našel vozidlo značně poškozené . Zloděj násilním vnikl do vozidla a odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí. Zloději neunikl ani vmontovaný antiradar.
Vzniklá škoda se pohybuje kolem 53.000 korun.

Ještě téhož rána hlásil majitel vozidla Mercedes násilné vniknutí do osobního automobilu. V ulici Zalomená v Hradci Králové zloděj nejprve poškodil dveře osobního vozu Mercedes. Po neúspěchu vniknutí do vozidla stojícího před domem, přelezl plot rodinného domku a násilně vnikl do vozidla Toyota. Zloděj zde ukradl antiradar. Celková vzniklá škoda je přibližně vyčíslena na 48.000 korun.

Sobotní ráno začalo pro Královéhradecké policisty hlášením krádeží ve sklepních prostorech. V ulici Jana Masaryka v Hradci Králové našel majitel násilně otevřenou sklepní kóji. Zloděj zde odcizil jízdní kolo a ruční příklepovou vrtačku. Vzniklá škoda je 6.500 korun.

Další hlášení přijali policisté v sobotu ve večerních hodinách. V ulici Prostějovská v Hradci Králové zloděj násilně vnikl do sklepní kóje a odcizil sportovní výbavu nachystanou na jarní počasí. Majitelce zloděj odcizil kolečkové brusle a cyklistickou helmu.
Vzniklá škoda se pohybuje kolem 3.500 korun.

V neděli 15. 2. 2009 ve večerních hodinách dopravní policisté vyjížděli k nehodě střetu se zvěří. Srna vběhla řidiči přímo pod kola. Majiteli vznikla nemalá škoda na vozidle. Naštěstí nedošlo ke zranění řidiče. Usmrcenou srnu předali policisté myslivci z Královéhradecka.

Dále se Královéhradeckým policistům podařilo zadržet muže v celostátním pátrání. Mladý muž odmítal respektovat nařízení nástupu do výkonu trestu odnětí svobody vydaného trutnovským soudem.

nprap. Bronislava Škodová
16. 2. 2009

vytisknout  e-mailem